Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, December 29, 2014

Nak nages ker nak tergelak..

Nak cakap good morning, dah masuk petang dah. Tapi cuaca still macam morning jer. Adoiyaii kalau dapat tarik bantal ngan selimutkan best.. hehee..

Sajelah aku nak bercerita ngan korang citer semalam. Sebenarnya, aku tak sure nak gelak ke, nak nanges. Payah jugak sebenarnya jadi orang yang berbadan limited edition ni. Uuhuu.. 

Situasi 1:
Semalam, aku gi wedding kat area Cheras. Sekali tu terjumpa ar jiran lama aku makcik A & makcik B ni.  So, aku kan lemah lembut, sopan santun orangnye #ehceh, salam-salam makcik tu, tanya kabar sebab dah lama tak jumpe kannnn. Sambil2 tanya2 kabar tu, sempat lagi makcik A tu usap perut aku wey.. dgn soklan "ada lagi ke ni..?" adoiii lah makcik ku sayang, nape lah soklan itu yg tetiba muncul di bibir mu itu??.. uuuhuuuu kalau korang jadi aku korang nak jawab aper kat makcik tu? uuhuuu...  Yang aku, eh takdalah cik, entahlah taktau nape dia besar cmgini... baju kot... eh! tetiba ko salahkan baju pulakkkk dah.. hahaha.. yang makcik B pulak, sardin jer jawab, mungkin tebal kot kulit perut dia.. HahHHahahah.. WaaaaaWwawaaaaaaa... ko ghase aku nak nanges ke gelak?? Terus aku mintak diri nak balik..#sambillapairmata

Situasi 2:
Aku ngan en daddy teringatkan anak teruna intan payung aku tu nak makan popcorn. Dah teringin bebenor katanye. Gagahlah mak bapaknya pegi mencari kat Jusco Maluri, nak tunggu pasar malam bukan pulak harinya. Then mencarilah aku kat bahagian supermarket Jusco tu. En. daddy suh aku tanya kat ada sorang ahkak yg jaga bahagian tu. So, dia pun tolong jugaklah aku mencari popcorn tu. Sebab katanya masa krismas tu hari, dia ada nampak orang letak dalam bekas, melambak lambak. So, aku ngan kakak tu pun  berpecahlah nak mencari popcorn tu.. tapi still tak jumpe jugak. Pastu aku datang cari balik kakak tadi, dia cakap memang dah takda. Then dia suh aku pegi cari kat pasar malam area Taman Maluri. Aku berbesar hati sangat ngan kakak tu, sebab sudi beria2 tolong aku. Kakak tu siap guide aku macam mana nak pegi ke pasar malam kat area situ. Korang tau, dalam pada dia guide aku tu, dia boleh cakap camni.. "tulah aritu ada dik time krismas, memang akak tengok banyak sangat dorang letak dalam bekas. Dah habis kot.. Sian adik.. teringin sangatlah tu.. sian... pegilah cari kat pasar malam yer, malam kang ada.." aku yang dari berbesar hati dengan kakak tadi terus sentap hati mak nak.. #sobsob memanglah pikir positif sebb akak tu memang sian kat aku nak kan popcorn tu sesangat.... tappiiii disebabkan aku dah terkena sebelum tu dgn makcik A, terus pale otak aku ttoooiiiinngggg.. eh, besar sangat ke perut aku ni??! #sambiltepuk2lemakkatperut Aku terus pandang en. daddy. Sakit jer hati aku bile tengok dia.. Pandai sangatkan nak kaber2 nak senyum.. nak senyum, senyum jerlah, takyah nak pandang tempat lain.. macam aku tak nampak pulak.. hhhhaaaiishh.. Sakit hati kitew wak..

UUhuuuu...



 Bila kenang2 balik, sampai sekarang pun aku masih tak tau lagi.. Nak nagess ke nak terrrgelak.

2 comments:

  1. dear ....

    cuti skolah nih akak pun naik badan woooo ...perut siap ley wat cam dlm gamba tuh ....nanges ok ...bila pakai suar jen terasa ketat je tang perut bila duduk ................

    yer la anak anak ada umah asek lapar memanjang la dia org neh ....terus mak dia pun makan jugokssssssssss

    ReplyDelete
  2. uuuhuuu.. Kak moon, kite bukan setakat time cuti sekolah bdn naik.. tak cuti sekolah pun naik jugak *nages*

    ReplyDelete