Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, July 28, 2010

@ Bukit Merah Lake Town Resort

Salam semua.. arini aku kembali bersiaran untuk tatapan semua... aaaceehhh...! cm bace berita lak..

Last Week aku ngan family pegi bercuti kat Bukit Merah Lake Town Resort... saje bawak anak2 gi sane..  sian asyik duduk umah je.. sesekali kene bawak g jenjalan.. So kitaorang pg 3 hari 2 malam je... Cukup ar tu.. kalau nak lelama pindah je kat situ... heeee...hheeee.

23 Julai 2010
Kitaorang bertolak dari rumah dlm kol 11 lebih and sampai dalam kol 4.30 ptg.. So... kengkawan layan jelahhh gegambar nie...

Pintu masuk ke Bukit MerahLake Town Resort

Kitaorang menginap dekat Suria Services Apartment... sampai je kat hotel kitaorang pun check in bilik... tukar baju terus turun pg swimming... disebabkan adam dok merengek nak pg swimming.. Gambar?!.... gambar x sempat nak ambik.. Lepas abis swimming, biasalah kan perot pun menyanyi nyanyi ar lapar.... lepas magrib kitaorang terus gi cafe dekat apartment tu nak makan... RM25++/head..nak tak nak perut dah lapar pg gak ar... Dia punye makan.. categori boleh lah... janji x kebulur malam tu.... no choices...

24 Julai 2010
Pagi lagi kitaorang dah kuar nak gi naik cruise gi Pulau Orang Utan... Pulau Orang Utan kat sini taklah seluas mana pun.. berjalan kt dalam tu lebih kurang 15 minit ker 20 minit je.. korang takan rase penat punye.. nak sampai kat pulau tu ambik masa dlm 20 minit kalau nak cruise.. tp kalau berenang.. aku x jamin bile boleh sampai... takot2 tak timbol2 je!...ahhhaaa.....

 
Masa nak naik cruise tu Adamlah orang yang betul-betul teruja gile.. Almaklumlah first time... seronok sangat dia.. yang si adik pun sama lebih kurang je x reti duduk diam...









 Menuju Ke Pulau Orang Utan @ Bukit Merah

  Nampak tak bukit tu... tulah Bukit Larut..

Suasan dalam cruise

 Kat sinilah diamnye... orang-orang utan..

Sampai je. kite boleh nampak orang utan tengah main-main kat atas plantar tu..



 Tomel nyer..... Gream aku nengok...!


 







Siap pakai pampers brand fitti lagi ada bantal peluk siap tido dalam baby courtlagii.. koranag ader...!!?. ehhheee.. Adam dok sibuk nak pegang  tp untuk pengetahuan korang tak boleh... Kat sini kite tak dibenarkan pegang orang utan @ anak dia sebab pernah terjadi dia gigit pengunjung... So TAK BOLEH!







Nama dia CARLOS... ahhhaaa....


Eco Park
Abis je gi melawat kt Pulau Orang Utan nie.. kitaorang dibawa ke Eco Park naik Cruise lagi... Eco Park ni mcm ala ala zoo ar... Tp zoo tu luas lah tercabot kepala lutut korang kalau berjalan.. tp kat cni taklah seluas mane penat gak ar sebab naik turun tangga, berbukit skit.. cm dalam hutan... ehhheeemmm... dapat bayangkan x? kalau x sudah...! Yang menariknye kat sini binatang @ haiwan kat sini friendly sangat.. compare zoo sombong sikit coz diorang duduk town yang ni dudok kampung... akhakkk.....

Dok pikir nak makan aper lunch nie...

Tengokkkk... jinak kan...?!!! bukan yang baju biru tu ar... heee...  Binturong tu lar.....
Yang blue color tu mamang jinak.... ahhhaaakkkksss... kalau tak caya tanye hamba....ahhhaaa....


 Tetiba nak tye soalan kuiz beran mati.. soalan cepu lampang..... 
Aper persamaan antara kedua-dua binatang ini.....???!!.......... ahhhhhaaa...pikir.....pikir....

-

-

-

-

-
pikir.....jgn tak pikir...
-

-

-
-

-

-

-

dah tau...

-

-


-


jawapan nyer.....??!!!

-
-
-

-
adalah

-

-
-

-

LELAKI....!!!! 
sebab..... kedua-duanye akan disamakan dengan lelaki yang hidung belang, yang kuat menipu, yang suka membelit... pernah dengar tak kalau pompuan kene tipu dia akan ckap dasar buaya..!
buaya darat membelit cm ular...!!!  ahhhaaakkkk.... opppssss.. tak berapa nak kelakau.....

This is iguana yer uolzz...!!



Aku terkesima sebentar... aduoiiiyyaaaiiii ayat xleh pg bro... Ikan ni sebesar aku... beb...!!! 
(aku tau aku besau..)

Jinakkkk...kannnn??!!!! ehhheemmmmmmm

 nengok... jinak giler memerang nie... siap tunjok skill lagi...!!


 Lepas puas berjalan...  kite diberi pilihan sama ada nak naik chair lif @ skycycle..
tp kalau nak naik chair lif xleh ader anak kocik..... so kami pun memilih skycycle....
-






-




-




-

tp aku xleh pg ar... benda alah nie.... geli-geli makkkkk....
sape punye idea ar nie...
-

-

 -





 -







Siap kene kayuh ngan tangan lak tu..... 
nasib kolahhhhh.....!!! ahhhhhaaaaaa.......aahhhhaaaaaa....





... bersambung......






3 comments:

  1. wah...sakan ko berjalan. yelah...laki bini asyik keje jer. Seronok kalau bawak anak2 ni. gambo ko nyer mana....?

    ReplyDelete
  2. ingat masa ke sini dlm taun 2003/2004, masih tak banyak benda ada...now memacam dah ye..

    ReplyDelete
  3. YanDarwisy: gambar aku dirahsiakan atas sbb2 yg xdpt aku elakkan..

    Yan: lama tu.. zaman dh berubah... (statement cm dlm iklan jer..!)

    ReplyDelete