Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, July 16, 2010

Sian Aku...!!! Burrrrpppppp...burpppppp...

Arini dah masuk hari yang ketiga aku mc... sakit memang tak baik-baik lagi cuma ada kurang skit compare dari first2 aku kene last week.. Kalau orang tak tau, mungkin ingat buat2...tp kalau nak merasa silakanlahhhh.... baru tau camner sakitnyer....

First day kene... entahhhh.. nak kate aku salah makan.. rasenye idak..aku bukannye makan aper pun.. nak kate diet.. lagi ar.... tak sesuai langsung.... seinggat aku, pagi2 aku bangun tidur aku dah rase cm lapar semacam jer... cam xleh tahan.. So, sampai je opis aku terus gi beli mee hoon goreng bawah pokok... baru angkat dari dapur lagi... ngan ayam goreng seketul..opppss lupe lak teh ais satu!

Makan seperti biasa... but tengah hari aku tak makan coz, pagi aku dah makan 'agak' banyak... so dah kenyang.. Dalam pukul 4 lebih tu aku dah mula nak burppp....perut dah memulas mulas cm kene gastrik.. aku lari ar ke toilet.. tau tak aper jadi.... aku pun.....

Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp...Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp...... tak brenti.... sorang sorang masuk toilet.. tye naper...aku kate angin.. kak midah masuk.. bagi air panas suam...siap urut blakang aku lagi... dia pun runsing.. tak tau naper... pastu kak zira lak.... tye soalan same.. dan jawapan aku pun sama.... diikuti kak sheila....

dah  aku teres Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp.. tak brenti lagi...

Kul 5 lebih baru aku kuar dari toilet, trus aku ajak kak shiela gi makan kat bawah pokok... sebelum tu g klinik ambik segala ubat yang barkaitan.... aku pun makan... sejam je dia brenti.. bruppppp... abis ubat trus dia brupppp lagi... letih beb...!!!
Mlm tu mmg aku xleh tido.. baring xleh.. duduk xleh.. serba tak kene.. esoknye aku gilah jumpe doktor... dia ckap suspek batu dalam hempedu... suspen gak lah aku... dia suruh aku start puasa coz mlm kang  dalam kol 9 mlm dia nak scan.. aku pun balik umah... dlm kul 6 lebih staff nurse dia call ckp xjadi.. dia ada emergency... selamat aku.... but burpppp aku still x stop lagi..

Ari isnin aku gagahkanlah diri tuk g keje.. ari selasa tu aku dah x tahan sangat aku trus je g SJMC.. Doc ckp aku kene gastrik.. teruk gak ar.. dpn doc pun aku still burpppp gak... dia bgi ubat , mc 3 hari & nak nengok sampai next week ada perubahan x.. kalau tak...... kene scan @ masuk camera dalam perut nak nengok ape masalah dia...... Doc ckp antara faktornye ialah STRESSSSSSS....... yea ker..?! entahlah..


Burppp......

untuk pengetahuan korang... aku still 'burping' lagi... x renti2..  Orang yang berdekatan ngan aku pun terkene penyakit ini.. antaranya kak midah, kak ratu, kak zira... kak sheila kene ala-ala manje...

penat + letih... sakit badan.. sakit perut memulas mulas... ter'ank-ank' je... cirit birit...

Aper yang aku dah buat untuk mengatasi masalah ini...
1. Aku dah bertungku
2. Minum air halia yang dibuat sendiri
3. Minum air panas
4. Sapu minyak panas (cume x minum je yang nie..!)
5. Berurut
6. Jumpa doktor
7. Tidor menonggeng (agak kasar bahasa itu yea..)
8. Makan ubat.. sampai muntah..
9. Minum 100 plus.. sampai kenyang
10. aper lagi.....



1 comment:

  1. sian nya aida....jenoh gak tu nk melyannya....hehhe...nk wat apa pun asyik bunyi camtu je...pasni jgn lmbt2 makan tau...awak tu gastric...ingt2 ye...

    ReplyDelete