Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, July 30, 2013

Part 2: Makan..Makan..Sampai Gemokx @ Bangkok House

Sabtu lepas, aku ajak Mak, Ayah, Erra & Ucu Fizi buka puasa kat luar. Kitaorang carik tempat yang dekat2 ngan rumah jer. Senang ayah nak cari. Kalau jauh2 kang payah pulak ayah nak datang. Ayah aku ni bukan senang nak di ajak gi mane2, bizi all the time.. hahhaaa..

So, aku & En. Atoy decide makan kat Bangkok House area Sunway Giza, Kota Damansara jer.


 Kitaorang sampai pun dah agak lewat. Time tulah baru terhengeh2 nak order. Of couse ler food dia akan sampai pun lewat. Sementara nak menunggu food sampai, pegi Solat maghrib dulu.

Yang baju putih tu ayahnda ai. Yang baju kelebu tu, kekankda ai.. hahhhaaaa..
Lempang kang!

 Food

Rasenye ni kerabu kaki ayam.

 Daging Masak Black Pepper

 Siakap 3 Rasa

 Tom Yam & Kailan Ikan Masin & Telur Dadar


Sorry yer uolzz! Aku tak tau name siam makanan2 nie. =(
Terbelit2 lidah nak menyebutnye. Menu/ Nama & Harga korang boleh cekidout kat SINI


Memang puas hati makan kat sini. Better kat sini compare Double Tree. Sorry yer En. Chef! Kat sini, food dia semuanya sedap. Expecially Tom Yam. En. Atoy & Qaseh punye feberet. First time terai kerabu kaki ayam tu.. Memang marvellous rase dia. Macam nak oder lagi rasenye... hehhheee... Sabar2.. itu semuanye napsu berlaka.

Memang seronok tengok ayah & mak makan banyak. Mak pulak mase nie dah lupe kejap pasal 'sakit kencing manis' dia. hehhheeeeee... Siap order pulut mangga lagi.

T______________________T



 Settle makan, lepak kejap kat luar. Kasi nasik tu turun dulu. Cuci2 mata.
Huuurrrmmmm.. tak sempat pun nasik tu nak turun, ucu belanja eskrem Baskin & Robbins pulak.
Tak mampu ai nak menolaknye.. Uuhuuuu... Kang kecik hatilah pulak.. Hahhaaaaaa...
So, kalau lepas korang dah makan kenyang2, nak cuci mata boleh ler jalan kat sekitar Giza nie. 
Kat area sini banyak butik2 baju & pub2. Ermm... agak2 nak cepat lemak tu terbakau masuk ler pub2, bole tunjuk2 langit. Ahhhaaa... 
Astagfirullah halazim.. jangan..jangaaannn...
Kang terbakau kat api neraka baru tau!!

Hahhhaaaaaa...

Ok, bai!


No comments:

Post a Comment