Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Saturday, November 1, 2014

Laman Seni Seksyen 7 Shah Alam



Salam.

Pada yang tak tahu mane nak pegi masa musim cuti sekolah nanti,  aku suggestkan korang pegi singgah ke Laman Seni Seksyen 7, Shah Alam.

Lorong Belakang Komersial
Jalan Plumbum Q7/7, Seksyen 7, Shah Alam
(Landmark Islamic Steakhouse, Berdepan Wisma Roshini, )

Apa yang menariknya tempat ni ialah terdapat banyak lukisan mural yang di pilih melalui Pertandingan Laman Seni 7 Shah Alam yang mempertandingkan 4 jenis kategori iaitu ‘3D Painting’, ‘3D Installation’, ‘Street Furniture’ dan ‘Painting On Site’. Konsep lukisan mural ini bertemakan komuniti Shah Alam atau ‘Shah Alam community’, tarikan pelancongan atau ‘tourist attraction’ dan berkonsepkan kehijauan atau ‘green concept.
 
Moh ler kita layan gambar yg aku sempat ambik kat Laman Seni ni.





Korang nengok dak Adam, sempat lagi di korekx lubang idung orang tu. 
Sian org tu, kene gelak ngan kengkawan dia.. ggggrrrrrrrr



 Cantik betul lukisan kat sini

 Ni pun cantik, nampak mcm betul2.
 






 Sempat berdoa untuk mangsa nahas MH370 & MH17


 Dak kenit yang sentiasa berpeluh ketiaknye.. heheheh
Dia pun berdoa jugak..

 Adamm! Adam! kalau yer pun nak terrrkenchhh, tu toilet pompuanlah.. 
Salah masuk tu..ekekekeke

 Adoiiilah dak Adam ni, berry pulak dia. 
Legaaa mommy.. katenye
hahahahah..

 So creative dorang-dorang ni

 #LORONGBELAKANG

 Ko tengok! dia sebuk nak kepakkan orang hutan tu. Eh! jap orang hutan ker tu.. ekekeke
Aku pun taktau..

 Al-Fatihah
P.Ramlee, Sudin, Aziz Satar

Pose terakhir, sebelum dorang dah memekak nak mintak makan.. 
Besttt gak tempat ni. Itu pun tak habis jenjalan sampai ke hujung. Lukisan dorang nampak hidup. 3D dia pun menjadi tapi korang kene pandai capturelah. Baru boleh nampak 3Dnye. Macam aku main belasah jer. ekekekeke..

Ok, untuk kaum ibu, JAKEL dekat yer uollz. #matadahberbunga
Butik-butik pun melambak Sugarscarf, Radiusite, Zawara, Jovian pun ada & macam-macam lagilah... ngeehh..ngehh..


Untuk kaum bapa siap sedia jerlah duitnye, melayan kaum ibu.
MUahahahahaaa...

 

2 comments:

  1. Ass, bagaimna transportasi k sana??from kl sentral. Trima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkum salam. hai sis.. kalau nak naik pengangkutan awam, saya tak sure sangat. tapi mcam leceh jer.. sorry yer sis.. :(

      Delete