Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, November 17, 2014

Shopping with @Poplook

Suke naw-naw hati kite wak. Barang yang ditunggu2 dah dapat kat tangan.
yeeeaaahhh!!!
#lompatbintangberirama

Boleh dikatakan rajin jugaklah aku & the geng (kak asmah & kak xeera) shopping online kat Poplook ni. Pantang poplook kuar teaser jer laju jer aku ngan kak Xerra "wey! esok kul 11 ada baju baru..  Muaaahhhaaaa.. WALAUPUN baju baru itu keluarnye tengah2 bulan, makanya concept sharing is caring  di praktikkan oleh kami. Muahahahahaaaa.. #bukutigalimalahaperkelagi







 Baju Kiko Satin ni pun peberet gak..  :)
Tapi lagi peberet..peberettttt ialah tops  Haley Chiffon Blouse.
Pantang betul, kuar color baru mesti nak rembat sorang selai.





Kenapa Haley Chiffon Blouse jadi idaman kelbu.. sebabnyeeee...
Weollz suka cuttingnya yang kembang di bahagian bawah. 
Memang cukup kene dgn pemakainya yang cutting 'special edition' hahaha.. 
(aku jer yg special yg bebenornye) Hahahaha


Tenkiu kak Asmah jadi model tukang pegang baju. Hahaha..
Ni baju baru sampai dari poplook.
Yang ijo tu kepunyaan aku, merah tu kak asmah (jeles aku dgn color merah tu, cantik gile) yang purplis grey tu kak xeera punye.. suke..suke..sukeee...

Stakat ni aku dah ada 4 color Haley Chiffon Blouse tauu.. muaahhaaa..
Ko ingat org herann?? #libastudung

Kalau korang suke korang boleh terjah sini



Itu jer nak citer. Ok bai!
From us 'Poplook Lover'

Thursday, November 6, 2014

Kidzoona @ Empire Gallery

Ni citer, last punye last punye last punye last punye lassssstt weeken.
 Hambek ko! brape banyak lassstt da.. #ekekekeke.

Dah lama bebenow tak berjalan kat Empire Shopping Gallery ni. Dah banyak kedai bukak. Macam kedai LEGO ni, dulu takde.  Kemain meloncatlah dak Adam bila nampak kedai ni.





Setakat mampu tenung jerlah yer dam dari luar kaca. Harga boleh tahan mahal jugak. So, simpan jelah hasrat nak buat muka chepocen. Memang mommy tak layan. Sorry..

Lepas settle dak Adam buat qc kat kedai Lego, bawak dorang gi makan kat Serai pulak. Dak adam dah start lapar, sebab bayak kali telan air liur kat kedai Lego tadi.. hehehehe  
Sian...

Nasi Kerabu
 Aku order 'Nasi Kerabu'. Boleh tahan sedap jugaklah.




Serai Platter
 En. Daddy order 'Serai Platter' pun sedap. 
Hamboii semuanye sedap kat tekak aku ni. Hehehe

Kalau nak tengok menu, boleh tengok kat sini

Lepas dah kenyang perut. Bawak  kidz dekat Kidzoona

Harga masuk : 
RM10 (weekdays) | RM15 (weeken) per day hokey.
itu yang bestnye. Kalau kang tetiba pulak korang nak bawak anak gi merayap kat belah2 bawah tu, pastu nak masuk balik pun boleh. Best kan?. Pada aku harga dia memang reasonable.
Parents masuk Free










Budak kecik ni bukan reti takut. Kemain seronok lagi dia. Sampai kitaorang yang penat mengejar dia. Takut dia out of balance. Hehehe..





Baikkkan dak kecik ni.?? Memang badan dah kebal. 
Dah biasa melasak ngan Abang Adam & Kakak Qaseh. Tak menangis langsung.




Ok, kalau korang berhajat nak buat beday party kat sini pun boleh. Ada pelbagai package2 yang disediakan di Kidzoona ni. So, bole tengok kat SINI . Confirm happening! 

So, kepada parents yang sedang membaca belog aku ni, yg kenkadang tu takde idea nak bawak anak kemana, aku suggestkan korang trylah pegi sini. Sambil2 anak tu main, sambil tu jugak mak-mak boleh gi cuci2 mata kat kedai-kedai yang ada. Kaum bapak-bapak, silalah jaga anak-anak yer, sebab mak-mak nak gi cuci mata.. ekekekekek 


Ok, bai!

Monday, November 3, 2014

Beronok-ronok di Inflatable Fun Fiesta Tesco






Yeaayyy!! aku dah jumpe lagi satu tempat beronok-ronok untuk my kiddos.

T_____________T
 
Nak tahu kat mane? 


  
Inflatable Fun Fiesta bertempat di area parking Tesco Seksyen 13, Shah Alam 
(dekat dengan pusat Akuatik Shah Alam). Senang giler nak carik hokey. Compem tak sesat.

Harga untuk masuk sini
1 game - RM10 | 2 game - RM15

Time dia, UNLIMITED. Anak-anak boleh main puas-puas sampai dorang sendiri ajak balik. Mak2 budak boleh shopping dalam tesco yer, biarkan bapak2 budak yang jaga.
#ekekekeke


Memula risau gak aku bila dak Adam dah start masuk dalam bola tu. Takot kang tak bernapas pulak anak aku nanti. Heheh.. Sebenarnya okey jer. Mak ko is cuak hokey. Jaman mak, tak pernah ada menan cmgini. tu yang jakun jap.


 Rilek jer dak Adam kat dalam tu.


Qaseh, sebenarnya tak brape nak brani main bola ni. Tapi dak Adam paksa2 dia suh main jugak. Last-last dia yg over excited.




Bestt giler dorang kat dalam bola tu. 
Akukaan..ehh..akuu.. macaaamm..eehh aku kan...macam nakkkk jugak merasa dok dlm bola tu. Tapi not advisable bukan pasal aku berat takut bola tu tenggelam tak timbul2 yer.. Sebab air dia tak cukup dalam jer pun. Kalau tak, boleh jer kott.
Haahaaaa.. #lapairmata

paece yo!

Ni dak kecik chenonet ni. dari luar dah terpekek2 jerit Abang Adam! Abang Adam! Nak! Nak!
Abang Adam jer yg dia ingat, sampai sentap kakak qaseh, sebb Indah tak pandai sebut nama kakak Qaseh..




Lepas puas main sampan ni, sambung balik main bola udara tu pulak. Kali ni dak kecik tu join. Sibuk nak masuk sangat. Orang yg jaga tu ckp kalau dia tak nages takpe. Then, aku try jer dulu tengok dia cmner... cuak gak aku memula..


Hambek ko satu bola masuk tiga orang sekali. ekekek
Sekali tu, aku nengok dia cmgini, siap dah menonggeng nonggeng, aku ON jer. Hahahaa. 

video


Korang ghase dia nanges tak kat dalam tu??


 hahahahah...

Sedapnye Bau Kasutt Jelly Bunny

Kemarin, pukul 4.00 pagi kitaorang dah terpacak kat KLIA2. Mengantar anak maid aku nak balik Combodia. Flight pukul 7 pagi cmgitu, so kene ada kat sana at least 2-3 jam before. Jenuh gak aku mengesohkan anak-anak suh bangun seawal 2 pagi. Nasib baik tak meragam, kalau tak jenuh aku.

Alhamdulillah semua urusan mengantar balik anak maid aku dipermudahkan. Lepas selesai semua urusan, kitaorang singgah jap breakfast kat Nyonya Colors. Almaklumlah perut anak2 dah lapar :) #kaberline padahal perut aku  yg tak renti2 berbunyik dari start masuk kete lagi. hahaha

Lepas dah settle makan2, ajak en. daddy merayap jap dalam KLIA2. Nengok2 kedai mane yang dah buka. 



Customer pertama yg menjejakkan kaki kat Toysrus seawal 6 pagi. Boeh?? Hahhaaa... Buka2 jer pintu kedai, terus dia meluru masuk. Pantang nampak kartun Forzen, menjerit-jerit mulut dia. Hahaha. Aku biarkan jer anak2 buat tawaf kat situ. Usaha Adam memujuk aku & en. daddy nampaknye tak berhasil. ekeke.. aperlagi, muncong 1 kilometerlah jawabnye. ekekeke

Nampak kedai Jelly Bunny dah buka aper lagi laju jer aku tuju. Aku memang suka masuk kedai Jelly Bunny ni bukan aper, suke sangat tengok color2 kasut yang ada. Colorfull sangat, gewam aku. Pastu aku suka bau kasut dia. Sedapppnyeee bau kasutt Jelly Bunny ni.. bau macam gula2. Rasa mcm nak geget2 jer. hehe


Si qaseh dah start menerai satu2.


Sebenar dia pekenan color biru mcm kat atas tu, tapi mata aku yang tak brape pekenan.Macam biru sangat. Nak match ngan baju macam susuh. Then aku suh dia ambik yang color merah tu. Nasib baik dia suke.


Ni design kasut untuk mak2 budak yer. Cantik kan?

Ni untuk gegurl. Memang chomel gilerrr..

Ni pun jugak untuk gegurl. Harga RM29 jer engko!





ok, dak Qaseh dah boleh senyum 2 kilometer kali ni
 T________T
Sempat gak dia mengoder kat aku, Mommy, nanti mommy belikanlah Qaseh kasut color biru tu tau. 
Adoiilah, ingatkan dah dapat yg ni dah okey, nak jugak dia color biru tu...
uuhuuu.. baiklah nak. 



Boleh nengok koleksi Jelly Bunny kat sini yer


ok, bai!