Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, January 7, 2015

Swiss Garden Hotel & Residences Melacca - Part 2

... sambungan

View malam dari bilik kami

Masa ni dia betul-betul terkejut.  Mana tak terkejut, dia buka-buka pintu bilik, dah ada orang nyanyikan lagu birthday untuk dia siap bawa cake. Hehheee.. Siap tepuk-tepuk muka macam tak percaya.. Hehehee.. Sukalah tu! Happy Birthday Abang yang ke 8 tahun!


Mommy love 3 of you + daddy = 4


Sesi bagi hadiah. Hadiah ni, dia dah request lama. Asal masuk Toys'rus je tunjuk kat aku & en. daddy mainan ni. Siap paksa en. daddy ambik gambar, takut kitaorang lupa. So, masa yang paling sesuai membeli adalah time nak dekat-dekat birthday. Toys'urs akan bagi voucher. Giler, mak ko tak suka?? hehehe.. Jimat sikit duit mak apak ko nak.


Yang takda kene mengena ngan birthday pun dapat present. Kalau tak bagi kang, ada yang terpeleutt muka. Adoiii. Nasib baiklah, anak ada 3 jer setakat ni, kalau 10 mau botak daddy. Uuhuu..



Bila anak-anak happy, aku ngan en. daddy double happy. 
Rasa penat semua hilang bila tengok dorang happy..



Dinner malam tu, kitaorang try makan dekat Leque Restaurant.

No. 21, Jalan Tun Tan Cheng Lock
Jalan Tun Tan Cheng Lock, Melaka

Tak silap aku, satu-satunya restaurant melayu kat area Jonker Street. Sebenarnya susah okey, nak cari restaurant halal kat area situ. Nasib baik ada. Sempat jugak berborak ngan owner restaurant tu. Tak ingat nama dia. Anak muda. Dari KL berhijrah ke Melaka, setup kedai ni dengan kawan dia. Very friendly orangnya. Eh, silap terreview pasal orangnya pulak. ahaks.. Ok, review pasal food dia. Aku order set asam pedas & en. daddy order gulai kawah. Leque jugak ada menyediakan makanan western. So korang ada pilihan lain selain nasi.  Pada tekak aku, food dia sedap. Tempat dia cozy jer. Aku suka. Aku bagi 8/10 stars.

Lepas settle makan malam. Memasing dah kecapekkan so marilah kita balik hotel tidur..




....................... to be continue

4 comments: