Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Saturday, January 10, 2015

Upside Down House, Melaka

Aku baru jer tahu wujudnya satu lagi tempat yang menarik dekat Melaka ni iaitu Upside Down House. Upside Down House ni terletak betul-betul belakang Seri Costa Hotel. Berdekatan dengan Mahkota Parade. Tersorok sikitlah tempat ni. Aku pun kebetulan singgah makan sebelum balik KL, kalau tak, tak tahu jugak. Ramai jugak orang time aku pegi tu, almaklumlah cuti sekolah kan..

Alamat : 
G12 & G14, Jalan PM 7, Plaza Mahkota, Bandar Hilir, Melaka.

Harga Tiket
Dewasa : RM15 | Kanak-Kanak : RM10 | Warga Emas : RM10 | OKU : 50% off

Masa Operasi:
Isnin - Khamis : 10.00 pagi - 6.00 petang | Jumaat - Ahad (Cuti Umum) : 10.00 pagi - 9.00 Malam

Sebenarnya tempat ni taklah besar sangat. Cuma dia dorang dividekan ke beberapa bahagian iaitu Living Room, Dining Room, Children Bedroom, Bedroom & Bathroom. Menarik jugaklah.

Meh layan gambar-gambar yang ada.













Best kan?! :) Macam-macam style korang boleh buat, untuk nampakkan gambar tu real. Yang paling penting korang kene pandai angle. Kalau salah-salah angle pun tak menjadi gak. hehehee.. Tapi korang jangan risau, ada staff Upside Down House yang akan membantu korang ambik gambar. 


Pada aku tempat ni tidaklah mengecewakan. Aper-aperpun aku enjoy, en. daddy enjoy & yang paling penting anak-anak pun enjoyyyyyyyy.

3 comments:

  1. eeee..bestnya... kalau yg kat sabah tu, kita tak leh nak gambar pun.. patut nya bagi lah kann.. nnt boleh lah akak bawak anak2 ke sini..

    ReplyDelete
  2. salam, kakyan. memang best kak. lain dari yang lain kan.. heheh.. tenkiu kak sudi singgah belog kite..

    ReplyDelete
  3. salam. hee sonoknya gi upside down house melaka kann ;p

    ReplyDelete