Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, January 28, 2011

Nak Makan Ais Keremm...

Semalam... tetiba rase teringiiinnnn sangat nak makan ais kerem kata ice room.. bahana nengok blog analah nie.. hheee... terliur mak nengok... terus balik tu bagitau en. atoy malam nie kite makan ais kerem jerlah.. hhhee.. Aper  terbiat bini aku nie.. malam-malam nak makan ais kerem.. xkira aku nak gak...! lain macam jer bunyi nyer.. hhheee..hhee.. coz selalunye aku yg dok tye dia.. malam nie nak makan aper.. ?? meee..?? nasi.??  paling kerap maggie...???  hhheee.. tu jerlah yang termampu dek aku..

Atas desakan yang agar melampau oleh aku.. akhirnyer berjaya gak aku ngajak en.atoy menikmati ais kerem kat ice room area Kota Dam... (damasaralah).. Ice Room Kat Kota Dam nie berdekatan ngan Giant Kota Dam.. bersebelahan ngan Sekinchan Ikan Bakar... memang tak susah cari tempat nie...



Masuk jer kat dalam tu terus kitaorang naik lift pergi ke level 1 coz kat situ ada playground untuk bebudak main.. ekeeelleehh aku nie.. mestilah tuk bebudak takkan tuk mak bapak budak lak.. hhheee


Area Level 1


En. Atoy tengah usha line.. clear ke idak.. dia pun teringin nak main.. 
mase kecik kecik xdapat.. hhheee...


Serina pun penah datang kat sini dalam Jalan-Jalan Cari Makan..



Kat ice room nie, bukan setakat ais kerem jer yang ada...
makanan lain pun ada cm western food, mee, nasi.. ermmmm maggie jer yang tak der...hhheee.. ok!


 Malam tu kitaorang order


  
1. Snow Ice Peanut : RM7.90
Name pun Peanut.. takkan rase doyan plakkan..
ehhh..eehhh.. tapi.. memang dorang ada Snow ice Durian..


 2. Snow Ice Tropica Mix Fruit : RM9.90
 Yang flavour nie memang sodaaappp, buah manyak.... tu yang penting
ada strawberry, durian belanda, manggo


 3.Spices Prawn Mee : RM8.90
Yang nie plak tak seindah nama.. Aku cm nak tukar jer nama dia.. 
"Mee Hitam Manis Udang Kering" sedap tak name tu..?! ehhhee..

rupe dah macam mee kicap.. memang ar ada udang.. tp rase mee udang kering.... udang gak tukan?!



4. Fish Fillet with Thousand Island : RM13.90
Rase dia bolehlah.. tapi ikan dia kecik bebenor.. tak puas makan..

5. Kaya Butter Charcoal : RM2.80
Sowy.... lupelak nak ambik gambar......
yang nie roti bakar letak kaya


Tunjuk makan jer.. air nyer mane..??? 
isshkkksss.. aku nie sejak NAK menginjak ke angka 3 nie banyak yang lupe.... 

Oklah kengkawan.. dalam banyak banyak air yang ada dalam menu tu.. aku sepakat untuk mengoder AIR SUAM SAHAJA.... ehhheee... dh banyak benda yang manis manis kitaorang makam malam tu..


 Nengok si Adam nie.. kalau dapat makan ais kerem.. hilang selsema.....
kalau tak tu.. siap cakap ari-ari lagi.. 
Mommy.. mommy.. ada tak sukelah selseme.. adam tak sukelah kalau Adam batuk.. 
Abih tu dah pagi petang siang malam dok makan ais kerem pop tu kenapa..?? 
dah aku sorok pun dia jumpe gak.. Pandai lak tu.. sok nak makan, malam tu masukkan ais kerem dulu kat dalam peti sejok.. tanpa memerlukan bantuan aku.. Kalau nak kene Jeriiiittttt.. mintaklahhh....


 Sama Sebijik Sepesen..
Like brother like sister..


Nampak tak.. nampak tak.. teknik photographer yang profesional tu.. TEKNIK PANTULAN.. Yang nyatanya aku bukan nak tunjuk saper photographer itu.. tapi aku nak tunjuk kat korang sebelah ice room nie ada Restoran Sekinchan Ikan Bakar.. agak2 perut korang masih lapar menjerit mintak makan.. bolehlah pergi ke Restoran Sekinchan Ikan bakar kat sebelah jer...



Aper kene mengena gambar nie diambil..??!
Coz aku suke dia punye graphic SIMPLE but NICE...
LOT of IDEAS...

1 comment: