Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, June 8, 2012

Jalan jalan cari makan....

Aku ngan makanan memang tak dapat dipisahkan lagi...
pastu bising kat diri sendiri... asal timbang makin naik  jer angka tu... 
#grrrrrrrr...  dah makan kekenyang baru ar nyesal....

oke..oke...

semalam aku ngan ina lunch kat sini 
K3K Benta Kaya, Seksyen 14, PJ.
 
Kedai nie ala2 Old Town White coffee ar..



Yang specialnyer makanan kat sini  ialah karipap dia...

Manyak busat sioot!!!
korang bayangkan, karipap tu lagi busat dari purse aku.. #puuyyoooooo
Harge dia RM5.80 seketol. bole share 3/4 orang makan..

 kitaorang order mihoon tomyam - rase dia amatlah TAK SEDAP. 
Balik terus aku pening2 langau, rase cm nak muntah pun ada. Aku rase dorang letak banyak aji kot. Tu yang rase cm mual2... 

#ingatkanpeknen muaaahhaaaa...

Pastu order roti jala & spring roll. Semuanye tak kene ngan tekak aku ketika itu..

After keje, Kak Zira ajak aku dating!

#clapclapclap

Lokasi utama kami SEOUL GARDE, Kerinchi.
First step masuk, terus aku reject! coz makanan dia tak fresh langsung. 
NOT WORTH IT langsung if bayar about RM38++


 Then wolzz decide pegi KLCC, nak try makan kat BENS. Giler babz ar ramai giler orang. 
Kene que plak tu. Tak sanggup nak tunggu.. 
uhuuuuuu...


Then wolzz try plak kat Chillis pun same gak ramainye...

aper ker halllnyer, ramai sungguh orang time nie... Oohhh! School holiday gamaknye...

Try pulak find out tempat lain, pun same gak!!

Cisttt!

Tengah dok menengok2 kedai mane yang tak brape ramai, tetiba wolzz teeerrrnampak one of blogger yang top dengan penjualan PB nyer iaitu HANIS HAIZI with her husban.

Yang tak bole blahnye, Kak Zira terus pegang tangan aku  then terus cakap
HANIS HAIZI...HANIS HAIZI...

heeeeeeeeeeeeeeeeee.... memang kelakar betul.. 
wolzz time tu  tak cover langsung! ahhaa.. mcm nampak retis..

muaahahaaaa....

pastu baru tersedar diri, 
terkuat ker td kita sebut hanis..hanis..? 
heee... baru tersedar...muahahahaaaa
coz nampak si hanis tu dok pandang2 wolzz cm ada orang nyebut name dia... 
haaaaahaaaa...

kurus siot dia..! nampak dalam belog cm bulat sikit...

HAI HANIS HAIZI! 
semalam ai nampak u & husband  kat KLCC!
maluuuuuu nak tegur..!!

#matiar bajet hanis haizi bace belog ko

lepas terserempak ngan si Hanis Haizi, tu wolzz still lagi ngan misi mencari tempat makan yang best kat KLCC tu but frust giler mission wolzz FAILED coz semua kene que & penuh..!

dammmnn!

mase nie wolzz bajet tourist...!! muahhaaaa..



last2 wolzz decide tuk lepak kat food court  jer & layan ABC share 2 orang..

sian siot wolzz!

so, misson wolzz nak melapaking & nak makan2 is uncomplete..!


MISSION FAILED!






2 comments:

  1. assalam sis...salm kenal..blogwalking pepgi neh...

    besarnyer karipap tuh...pestime tgk neh..
    ape intinyer??

    ReplyDelete
  2. Wasalam.. Memang besar.. Kalu sorg makan, bole meletop peyot! Ahaaa..Inti kentang..

    Thanks sudi singgah kat belog ahkak!

    ReplyDelete