Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, April 22, 2013

Borak-Borak

Salam eberibadi...

Saje nak hapdate kisah 'skodeng' bb last week. Alhamdulillah, ada meningkatan berat badan disitu yer, tak kiralah bb ker mak bb ker same jer naiknye. hhahhaaaaa... Tahniah!! #gosokperut


Ok! kite citer plak pasal ACEH. Skunk nie anak dara ai dah pandai mengenakan tudung bila keluar/ jalan2. Takde siapa yang paksa dia untuk bertudung. #sejukperutmaknak. Tapiii yang jadi masalahnye, bila aku nak basuh rambut dia.  Memang problem. Alasannye jap lagi nak pakai tudung, xnak rambut basah2. Ok! fine! Tapi sampai bile? pagi tak bole, petang tak boleh, malam pun tak boleh... Bilelah yang boleh nak oooiiiiii....!!!

 peneman setia aku kalau pg checkup

koleksi tudung terkini aceh

Bercerita pulak kisah anak teruna ai ADAM. Nie lagi sorang. Makin besau, makin macam pe'el dia. Kalau di tanya sepatah, 360 patah perkataan di jawabnye. haiiishh! Kalau dia nak sound orang tu, dia bukan kire orang. Kenkadang tu aku pun kene setepek. Macam aritu, aku dok tgk citer pangako sayo, suke sangat aku nengok Yna tu. Sweet betul muke dia. Pastu aku cakap ngan my laling, Chantikkan Yna, sweet jer muke dia. Baju yang dia pakai pun chantek kene dgn dia seksi. #hint My laling hanya mengangguk jer. Tapiiii yang tak bole blahhh, si adam yang dok leka main tu, yang jadi tukang jawab, Chantek sangat ker macam tu mommy? seksi nampak aurat pulak tu. Padan muke aku, kene setepek. #Dush

Macam yang aku pernah cakap sebelum2 nie. Adam seorang pemerhati yang hebat #matilah puji anak sendiri. ekkkeeeeee.. Korang tau, skunk nie banyak betul persoalan yang adam timbulkan pasal pilihanraya. 

ADAM: Kenapa skunk adam tengok banyak betul bendera. Dulu takdelah banyak macam nie?
 cukup senang soklan cmgini.. hhehheeee..serah kat aku. 

MOMMY: Yerlah, skunk nie musim pilihanraya. Setiap 5 tahun sekali kita kena adakan pilihanraya

ADAM: Untuk apa kene ada pilihanraya?
kacang jer nak jawab (ckp dalam hati)

MOMMY: yerlah, kita kene tentukan siapa yang nak/akan tadbir negara kita. Kita kene betul2 pilih yang terbaik untuk kita (
Bole aku jwb cmgitu kat budak umur 6 tahun)

ADAM: Buat aper nak pilih lagi, kitakan dah ada raja.
Gulp! soklan nie aku serah kat my laling.. kuiikuiii... berpeluh gaklah aku nak menjawab

DADDY: Adam, takyah pikir lagi. nanti Adam dh besar, umur 21 tahun, Adam akan paham. 
Selamat aku... hhehheeee..

Pastu kalau dia nak sound orang, dia sound jer, bukan kire sape.. hhehheeee...Baru nie, ahkak aku kene sound ngan Adam. hehheee.. Mase tu aku ngan ahkak aku ada wat photoshoot untuk product tudung keluaran kami. Ehhhcehhh! 

Agak2 dah bosan ngan koleksi tudung2 yang sedia ada kat robok anda, 
moh ler terai koleksi terbaru dari kami pulak


Sempat wat iklan disitu. 

#mih..mihhh...mihh... 


 Ahkak aku voluntere nak jadi mode, so kenelah makeup.. ehhh! touchup.. Muahhahaaaa.. Tengah dok makeup, skali tak pasal2 adam lalu, dia sound,  

 model & makeup artist

eeeiii... nak muntah pulak adam nengok mak ngah nie.. 

Ahhahhaaaaa... Tak cukup cunnn ker makngah ko nie dammm. Adammm..adammmm.. sabarr jerlah aku. nak ku sepuk jer mulut budak nie. Sabar jelah. Bukan kate ahakak aku, mak aku pun dia brani sound. Kaklong aku offer mak aku jadi model tudung kategori warga emas. Ko tau adam bole ckp aper ngan mak aku...  

Tak payahlah umi. Umikan dah tua. Umi mane pandai nak fesyen fesyen nieee.... 

Haiishhh!!! fengsan mak ko dengar dammmm....!! 


Haaishhhhlah, anak-anak. Kalau nak di cerita pasal pe'el dorang nie memang takkan ada sudahnya. Hehhheee... doranglah pak lawak, doranglah pengarang jantung, doranglah kawan bergaduh doranglah segala galanya...

Mommy sayanaaggggggg Adam & Aceh veryyyy veryyyy muchhh!!!



2 comments:

  1. hehee.. becok nya Adam ni. pasal susah basuh rambut anak gegirl tu, akak kena beli blower lah, lepas basuh keringkan. takpun bawak je gi salun, siap ! :) salam kenal kak

    ReplyDelete
  2. Salam, perkenalan Mrs.Yana.

    Blower nyek? bukan ker kalau pakai blower selalu bole rosak rambut tambah pulak rambut bebudak? hamboiii..hambooii..tecik2 nak kene bwk gi saloon yer. Omaknye pun, 6 bulan skali pun belum tentu ke saloon dik... hhahhaaaa...

    ReplyDelete