Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, April 1, 2013

Layan Borak Ngan Adam

Mooooood OOooooOOOO Moooddddd.... 
Dimanakah kau berada?? Dimanakah kau menghilang???
Dari last week aku carik kau, tak jumpe.. Uuuhuu... sedey okey..

Salam, korang..!!!! 
Arini aku nak share ngan korang, pasal buah hati pengarang jantung aku nie...
hurmmm... siapa lagi, anak2 akulah kan...

Lately nie aku memang suke beborak2 ngan Adam. Suke dengar jawapan dari mulut dia. 
Kenkadang tu, jawapan dia memang kau tak bole nak xpect & kenkadang tu pulak, jawapan dia memang agak memeritkan  telinga kau ko dengar. Tapi.. nama pun budak kan? golongan nie memang akan jujur bila bercakap..  Hahhaaa... tapi golongan cam kite suke jer buat ayat 'kaber line' kan?? Hahhaaaaa....hahhaaaa...



Perbualan Pertama

Anak Teruna : 
Mommy, bulan brape BB nak kuar?

Mommy Yang Gojes : 
InsyaAllah, bulan 5.  Skunk dah nak masuk bulan 4 lagi sebulan lebih jer BB nak kuar. 
Nape? Adam dah tak sabar ker nak ada BB??

 #sambil terkebil2 memandang aku

Anak Teruna : 
Taklah..

Mommy Yang Gojes :  
Abis tu?

Anak Teruna :  
Ermmm... Sebenarnya Adam tak sabar nak tunggu mommy KURUS balik

Mommy Yang Gojes:
#terpaksakutelanjua... 


Perbualan Kedua

Anak Teruna : 
Mommy, nie pakai baju cmni, mommy nampak gemuklah..

Mommy Yang Gojes : 
Nape? Orang gemuk tak cantik ker Adam?? Mommy gemuk sangat ker Adam??
Adam suke tau cakap mommy gemuk... #takdapatterima

 #sambil terkebil2 memandang aku

Anak Teruna : 
Taklah.. gemuk sikit je..

Mommy Yang Gojes :  
hurmmm

Anak Teruna :  
Tapi Adam tengok dari dulu sampai sekarang mommy gemuk jer..

Mommy Yang Gojes:
nanti mommy tunjuk kat adam gambar mommy kurus..(umur 14tahun)
#bole? menyentap ngan anak sendiri..
 
 

Korang nampak tak bertapa jujurrrrrrnya golongan nie..??  
Walaupun PERITTTTTTTTT.......
NAMUUUUNNNNNN.... UUhuuhuuuu....
 #korang tolong ar sambung.... aku nak gi toilet jap mata masuk habuk...
 
 
 
 Perbualan Ketiga

Anak Teruna : 
Mommy, nape ramai2 kat padang nie..?

Mommy Yang Gojes : 
OOoo.. tak lame lagi pilihanraya.

Anak Teruna : 
Pilihanraya tu aper? Pilih nak raya ker?

Mommy Yang Gojes :  
Bukan.. Pilihan raya tu, utk kita tentukan sape yang akan jadi Perdana Menteri kita. Sape yang akan memimpin negara kita... Adam kenal x perdana menteri kita?

Anak Teruna :  
Ooo... Kenal? Najib...

Mommy Yang Gojes:
Adam, selalu nengok dia kat mane? & aper yg selalu dia cakap? & macam mane muke dia?

Anak Teruna :  
Adam selalu tengok dia kat tv. Dia selalu cakap 1 Malaysia..
 
Mommy Yang Gojes:
#Bangga gaklah aku, sbb dia tau siapa PM Malaysia.. hehhee

 Anak Teruna :  
Rambut dia putih, misai dia pun putih, tapi muka dia tak putih, muke dia color peach...
 
Mommy Yang Gojes:
#Hahhhaaaa..hhhaaa.. Aper da peach... lantaklahkan...

 Anak Teruna :  
Tapikan mommy, Adam tengok dia, kalau bercakap dalam tv, dia macam stress jer.. 
kalau nak cakap aper2.. #sambil nak tiru cara PM berucap..

Mommy Yang Gojes:
#Hahhhaaaa..hhhaaa.. Stress?? Ahhaaaa.... paham ker adam stress tu haper? Hahhaaa.. nak tergelak aku dgr perkataan stress tu... Hahaaahhaaa..
 
 
Kelakar betul si Adam nie... hhhaaaa.....!!
Udah2lah tu, lagi di layannn kang menjadi2 pulak...

 
 
 
AHhhaaaa...

 
 
 
 
Aku memang tak nafikan dia seorang pemerhati yang hebat...!!!

 
 
 
Ahhhaaaaa.....
 


#jaga2 uolzz ada yang memerghati
 

 

No comments:

Post a Comment