Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, April 7, 2014

Holiday Lagi..


Ok, caption tu takyah nak teruja sangat yer sayang. Tak pegi obersea pung.. ekekekee. Malaysia Only.

Sebenarnya percutian ni dah di plan dari last year lagi. Kira family gathering lah. But last minit kaklong & abang long tak dapat join :( dia kirim anak2 dia jer suh join. So macam tak lengkaplah nak dipanggil family gathering kan.. Ayah pula sibuk ngan reunion polis kat seremban.. hurrmm.. Maka, kami2 jerlah yang meramaikan suasana kat situ.

Last week, short vacay at Puteri Resort, Port Dickson. Untuk info, dulu resort ia di kenali sebagai nama Permaisuri Resort.

Address:
KM 16 (Batu 10), Tanjung Biru, Jalan Pantai
71250 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia





Happy faces

Kali ni gi cuti bawak asst & anak2 dia skali. Almaklumlah cuti sekolah. Sian pulak aku tengok anak2 dia. Aku angkutlah sekali bawak jalan. Sampai PD dah nak tengah hari, so singgah makan kat SUKAND'S FOOD STATION. Ni kali ke 3 aku makan kat sini. Makanan dia memang sedap2. Aku paling suka dia punye french toast cicah ngan sambal ikan bilis. :). Sukand's food station ni terletak di pekan port dickson, betul2 dekat ngan roundabout pekan pd.

Frech Toast & Sambal Ikan Bilis
Nasi Ayam Roasted



Bite Me!

AAuuuMmmmm...! ehcehh! En. Daddy order nasi ayam. Sedap katenya. Anak2 pun order nasi ayam jugak. Thanks daddy layan kerenah kitaorang2 ni.. :)

Pool View

Kitaorang sewa apartment. Family besar katakan.. :) Tengok view dari balkoni,  aku dah start teruja. hehehee.. mengalahkan anak. Tak sabar nakterjun tiruk. hahahahaaa.. #hover

Ok, skunk aku malas nak citer panjang, korang dah start menguap dah kan. Okey. Korang layan jerlah pic2 yang ada ni yer. Mana tau bole membantu korang utk plan next percutian. T_________T

Sea View

Adam

Indah Swimming
Budak kenit ni paling xcited dapat mandi pool. :) Takpa mommy bagi chances swimming puas2 yer Indah. Demam ko siap yer.



Anak buah buahan : Alia, Atirah, Anis
Qaseh cousins
Indah & Daddy

Indah & my asst.
My mom.
 Hambooii, kemain posing lagi mak den ni. Hehheee. Santai sangat.

Amirul

Rayyan Rizkin
 Sian rayyan. Tak brapa sihat time ni. Demam. :( takpa yer ayyan, nanti kita gi swimming lagi yer.. ;)


Luvelydaddy

Suke tengok pic ni. Heheeee.. apak2 kene jaga anak2, mak2 dok bersantai tepi kolam, taknak kulit terbakor.. ngehh..ngeehh...

Ok. Lepas puas swimming, malam tu kami gi dinner ikan bakar kat Kuala Sg Baru. Tempat feveret kalau nak pekene ikan bakar.

tep
Pepahat
Sape pernah makan ni. Ni nama dia pepahat. Rasa dia lebih kurang lala tapi isi liat sikit. Sedap okey.

Ikan Siakap Bakar

Kerapu Sweet Sour

Ada sotong goreng tepung, siakap masak sweet sour, ketam & sayur. Harga makan utk 20 orang makan dalam RM300+ hurrmm.. Oklah kan..

#tetibaterliur

Malam tu semua dah balik hotel, aku, en daddy & abg ngah, merayap kat area teluk kemang nak cari toto. Nasib baik jumpe. Kalau tak comfirm tido beralaskan lantai jer. uuhuuu.

Baden Baden Bundle

Sempat singgah bundle sebelum balik ke sarang. Bundle ni dekat area pasar malam port dickson. Kalau agak2 korang tak berbaju, sila lah singgah kat sini. Murah & banyak pilihan. :)
 
 
Esoknya, awal2 pagi anak2 dah bangun, nak gi swimming. Sempatlah kitaorang merasa naik banana boat bagai. Seram gak wey, first time aku naik.

Tapi masa aku naik banana boat tu, aku dh warning kat adik yg bawak tu.
 
1. Taknak laju2
2. Taknak jauh2
3. Jangan kasi jatuh

ekkekeeee.. nasib baik adik tu menurut perintah... ekekekeke.. good!




 
 
Memang best! Memang syioookkk!

In Syaa Allah boleh repeat lagi.


Ok, bai!


No comments:

Post a Comment