Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, April 29, 2014

Misi Mencari Karpet!

Semalam hatiku sungguh bermunge2 apabila dapat beday present indegebanz dari my sis Xerra Xiora. Terpanjat gegurl! Hahahaa.. Thanks sis!
"Akan ku ingat dikau saat aku bersamanya" :)


Sekarang ni mood aku nak mengadjust rumah kemain bergelora & membuak2.
Idea datang mencurah2 semua benda nak adjust, semua benda nak buat 
BUT aku ada sedikit frust lah bila ongkos tak pulak datang seiring ngan idea2 aku tadi.. 

#uhuhuuu :(

 Last week aku attend wedding kat area Mantin. Balik tu meninggah pulak di Nilai.
Misi mencari karpet yang Murah, Besar & Cantik. 
Giler susah kriteria yang aku nak ni. Lebih2 lagi besar & murah.
Mana nak dapat kan? ekekeke.

Aku tak masuk banyak kedai pun, sebab masa aku sampai tu hujan lebat.
So, en. daddy & anak2 duk dalam kereta & aku yang kuar pegi mencari.

Dari satu kedai ke satu kedai aku masuk, semua recommend aku  harga yg RM800 ke atas.
Memang Taaaakkkklaaahh kan.
Bajet RM200 cmgitu. Aku taknak yang mahal2 sebab aku nak pakai basah2an jer. Nak tukar2
Aku ni cepat jemu. heheee.


terjumpelah 1 karpet ni. Boleh tahan cantik BUT yang membuatkan aku tak berapa nak memihak kepada karpet ni sebab, bawah karpet tu dia takda bintat2 or biji untuk kasi karpet tu tak bergerak2.
Korang taulahkan anak2 aku kan cmner.. tak reti duk diam. #letihmak



Pastu masuk pulak kedai lagi 1.
Aku memang dah jatuh hati giler ngan kapet ni..
cantik, lembut, sedap pijak.. hhoiii semuanye completelah.
Uuhuu...
Bila tanye rege.... hoooii maakk aiii.. patutlah cantik, lembut, sedap pijak, besar..
terus bertakung air mata

sob..sob..

On the way, hati tu still tak puas sebab misi tu tak berjaya lagi.
Aku paksa en daddy suh singgah l lagi kedai lassst.
Nasib baik en. daddy rajin nak melayan kerenah aku.
ekekeke. I is sayang u ketat2 en. daddy oii..

Akhirnye misi aku berjaya jua
Yes!


 Cantik, besar & yang paling penting murah.
Hahaha. Boleh senyum sampai ke telinga sebab puas hati.
Suke hokey karpet ni.



T_________________T


Alahai, bila dah beli barulah aku jumpe 
"Panduan Memilih Karpet" dari fb page NONA

1. PERHATI SIMPUL KARPET
Semakin banyak simpul satu inci persegi maka semakin halus penghasilannya. Hal ini tentu saja memerlukan lebih banyak masa dan pengalaman untuk membuat simpul yang kecil.
 
2. PERHATI BAHAN KARPET
Bahan untuk karpet diperbuat daripada bulu biri-biri, sutera atau kombinasi. Karpet yang halus dibuat dari bahan semula jadi yang berkualiti tinggi sedangkan yang kurang halus diperbuat dari bahan sintetik.
 
3. PERHATI WARNA
Pewarna tumbuh-tumbuhan boleh digunakan untuk karpet. Pewarna semula jadi berkualiti lebih tinggi dan boleh bertahan dalam tempoh yang lama.


Mission Complete!

 

2 comments:

  1. berkarpet baru yeee... i love blue too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali kak yan, nak tukar citarasa.. hehehe.. i love blue to.. :)

      Delete