Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Saturday, May 3, 2014

Birthday Tuan Tanah

Terima Kasih korang atas ucapan serta doa kalian kat aku sempena beday aku pada 30hb. April aritu. Aku tau korang bukan nye ingat sangat pun beday aku bile kan?? disebabkan FB ada notification bagi tau beday aku aritu, maka ko pun wish aku kan?? hahahah.. Takyah citer banyak, sebab aku pun sama jugak.. ekekek.. aku pun bukan jenis mengingat, hiikss..hikksss.. Tak kesahlah macam mane sekali pun korang ingat, serius aku menghargai setiap ucapan & doa korang kat aku. Alhamdulillah. Pada aku, doa2 korang adalah hadiah paling berharga buat aku. Tapi aku tak nampak pulak korang doakan aku cepat kurus ker bertamabah jelita ker.. hahaha.. mesti aku dah kurus & jelita kan?? 

Hahahahah..

Beday kali ni celebrate kat Ikan Bakar Jeram, Kuala Selangor. Ni kire tong2 adik bradiklah. Dorang aku paw sorang RM50 lebih aku bayor. Tapi kire macam aku yang belanjalah kan. Hahaha. Ayah aku pun aku paw gak.. Hahaha.. takdelah, ayah bagi duit suruh topup sikit. Baiklah ayah, tak baik melawan cakap ayah bukan? ekekeee.

Cuti hari pekerja ko pegi Jeram, memang mendapatlah kan. Memang ramai betul orang. Nak chop meja pun nak dekat 45minit tunggu, itu pun kene bersidai buat muke tebal tunggu org abis makan.




Pilih Lauk

Nak pilih lauk pun kene que hokey. 1/2 jam jugaklah aku beratur. Macam2 jenis ikan gaklah yang ada. Semua fresh2. Harga boleh tahan mahal jugaklah.

Abg Long & Kak Long  & Hanis





Sementara tunggu lauk masak, biasalah kasi 'lauk posing' 3 rasa dulu. hehehe..

Ni nama dia Siakap 3 rasa
Intan & Tuan tanah
Macam adik ngan kakak kan?? hahahaa.. Perbezaan umur kami 15 tahun. ahaha. Intan, sila makan hati yer.. ekekeke.. Kakak sangat aku ni.

My Big Family
Nak menunggu lauk punyelah lama tapi bila sampai makan nye tak sampai 1/2  jam. Masing2 makan macam pirana.. hahaah. Kejap jer licin. Puas hati makan walaupun tunggu lama, tapi masakan dia sedap & berasa so, xdelah rasa sakit hati sangat.

Ayahnda & Bonda

Saje nak citer ngan korang. Masa beday aku tu, aku call lah mak nak  ucap terima kasih. Tapi sebelum nak call tu, perasaan aku macam sayu semacam jer. Tak tau macam mana aku nak mulakan. Call mula2 tanya mak masak aper?mak tengah buat aper? sape ada kat umah.. blaa..blaa..blaaa.. entah aper2 entah aku ni. eekeee.. Malu ker aku?? hahaha..

Aku : Mak, orang nak ucap terim kasih tau
Mak: Terima kasih kenapa?
Aku: Yerlah sebab mak dah lahirkan orang, sebab mak dah jaga orang sampai orang besar (dh start sebak aku ni..haaish), mak bagi orang sekolah,  mak bagi orang kawin (tak2 itu aku yg tambah.. hahaa) terima kasih tau
Mak: Yerlah. Syukur kat Allah tu jangan lupa. Cake takda.
Aku: Mana ada, orang dah besar lah.
Mak : Yerlah, ko beli jerlah cake utk diri sendiri, umah mak banyak lilin, tiup jerlah..
Aku: hahaha


Itulah mak aku, dari kecik sampai ke besar, kalau anak2 punye beday mesti nak kene ada cake. Kalau takda cake tu macam tak lengkap pulak beday. Hahahaaa. Tulah sampai ke anak2 aku pun mengikut, kene ada cake, kene ada tiup lilin, kalau tak, bukan beday.

Abang Long & Alina

so, sekarang kita dah tau sape yang makan banyak malam tu. Bertengkek2 pinggan nye.. Hahahaa..

Intan, akulah tu & si tembun


Last but not list

Buah hati ai En. Daddy

Thanks yang atas ucapan,  doa & also tak lupa si blue gift yer. Orang suka sangat.
Thanks sebab sentiasa mendoakan orang.
Thanks sebab sentiasa beri kemaafan kat orang
Thanks sebab jadi tulang belakang orang
Thanks sebab menyayangi orang & anak anak.

Thanks darling <3


No comments:

Post a Comment