Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Saturday, June 14, 2014

Lego lah pulak

Bebudak skunk entah macam2 jenis permainan dorang ni. 
Yang aku tak boleh tahan, semuanya berduit. #sakithati
Tak macam kita masa zaman porba kala, 1 sen pun tak kuar duit mak bapak.


Kalau zaman kita dulu, main ten teng, asal ada tanah kita lukis pakai kasi then cari batu nak jadikan buah. Selebihnye kederat kita. Duit tak kuar pun.


Main baling selipar - main baling selipar pun best gak zaman aku dulu2. Dapat pulak time tu selipar jamban dalam erti kata lain selipar jepun, yang stock getah padu tu. Memang terbaiklah kalau kene. Mau berbekas blakang badan. Hahaha

Galah panjang salah satu feveret aku. Kalau dapat tangkap kemain seronok nak mampus. #hahaha tapi kalau turn kita pulak nak lepas dari kepungan orang hurrrmmm nerbess tahap cipan tanah. #bhaaahahaaa

Sebenarnya banyak lagi permainan yang tak perlu kuar duit. Kalau aku nak senarai kan panjang. Tutup oren, main kejar kejar, lompat main getah & macam2 lagi. Cer korang tanye anak2 korang, dorang tau tak main galah panjang cmner.. compem2 tak tau punye. Hahhaaa samalah dengan yang ada kat umah ni. kang bila tanye ...aper tu galah panjang..?? best sangat ker..? mau aku yang stress nak xplain mcm mana cara main dia. Haahaha.. Tapi kalau korang perasan, banyak permainan kita  masa dulu2 ada dalam citer upin ipin.. :) #goodjobupinipin

Okey2 kan dah melalut2 aku citer. Sekarang hobi baru si Adam iaitu kumpul lego. Qaseh?! dia ni pak turut. Bila si adam suh dia beli, dia pun nak juga beli. tapi nanti kalau masa time main, adam yang lebih. Dia nak mintak 2 sekali gus tak brani then dia paksa si qaseh beli walaupun qaseh tak main. Jadi dia dapatlah2 mainan 2  sekali gus. #hahaha Nampak tak??!


Ni qaseh punya. Friends. Aku beli yang murah2 jer. 
Tak kose aku nak beli yang brand LEGO bukan pasal aper, 
1. sebab mahal  2. dorang tak pandai jaga mainan.



Korang janganlah tanye aku aper nama super hero ni. Aku memang tak braper tahu. Yang aku tau Ironman & Loki. Yang lain haraaaammm.. #ahaks



Yang ni aku tau sikit2. :)
Yang belah depan tu Superheros Fantastic 4
Yang belah belakang tu Captain America, Spiderman, Ironman & Batman.

Mainan yang aku beli ni dia jual dalam kotak. & kotak2 dia ada perlbagai size & harga
Kotak paling kecik tak silap aku dlm RM5 sekotak tapi kalau korang beli set, murah sikit

Ok, bekas tempat letak lego ni aku beli kat Daiso RM5 jer
Kalau kat luar harga bekas ni paling kecik RM10 & bekas yang ada 2 stage tu kalau kat luar RM20 tapi kat Daiso aku dapat RM5 jugak.
So, better beli kat Daiso. :)


Lepas aku susun2 lego2 ni kat dalam bekas dia, nampak mcm cantik pulak.
Haruslah lepas ni aku mengumpul Lego jugak..

hahahaha..


No comments:

Post a Comment