Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, September 17, 2014

Tutorial : Cara Letak Widget Instagram Kat Blog

Kemain eksen lagi ko yer kekton, sejak dah pandai tepek widget insta kat belog.
#libasbucutudung
Pleaselah bagi aku chance nak tunjuk eksen sikit jer.. hahaha WALAUUPUN aku pun baru tau tadi.
#ekekeke

okey..okey, meh sini aku ajarin korang camner cara2 dia.

First Step: 
Pegi kat link ni snapwidget
Then, bila korang dah click kat situ akan keluar camgini. 

Click kat Get Your Free Widget

Fill up Customize Your Widget
Bila korang dah click kat Click kat Get Your Free Widget, akan keluar Customize Your Widget.
Kat sini korang kene fill up details korang and adjustlah nak widget insta cmner.

Preview
 Bila dah fill up tu, korang preview dulu. Tengok cmner dia punye layout. Kalau dah okey, dah berkenan terus click kat Get Widget

Get Widget
 Bila dah click kat get widget akan keluar code ni, then copy semua code tu.

Bukak belog. Pegi dekat  
Layout > Add A Gadget > HTML/JavaScript > Paste Code tadi & save.

Siap!


P/s: pastikan instagram korang tak private kalau tak, sampai sudah tak boleh buat..



Selamat Mencuba!


No comments:

Post a Comment