Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, September 3, 2014

Farm In The City, Seri Kembangan

Hoollaaaa..cikebum..cikebum...
Project last weeken. Biasalah aku, pagi2 buta gosok mata, kejut en. daddy.
Yang, arini bawak anak pegi Farm In The City nak tak??
tetiba pulak kan..? tak hagak2 nak tunggu laki tu bangun dulu. hehehe..
Aku ni bukan boleh di plan2, kang tak menjadi. Nasib baiklah laki aku ni baik hati (puji bukan sia2 yer) terus dia suh aku & anak2 siap. Lega aku. Apalagi, melompatlah sorang2 masuk bilik air. Hehheee. Aku ajak mak aku sekali, sian kat dia boring sorang2.

 
Address: Lot 40187-40188, Jalan Prima Tropika Barat,  
Bandar Putra Permai, Sri Kembangan 43300, Malaysia

Harga tiket:
Dewasa : RM30
Kanak-Kanak : RM25 (Bawah 12 tahun)
**ketinggian di bawah 90cm free
Warga emas : RM25 *60tahun


Si kenit ni pun sibuk nak ukur tinggi jugak..  :)


 Aperlah yang dak Adam kelentong dak kenet tu yer.. hehehe

 Yang bestnya kat sini, korang boleh dekat dgn haiwan2 yang ada kat situ. 
*Opkos yang tak merbahayalahkan
Korang boleh rasa texture bulu dia, korang boleh pegang dia, korang boleh kasi makan..
Tu yang budak2 happy.
 
Farm Activities
Qaseh & Adam
Hoiiilah dak Adam.. letih aku nak melayan dia, dari sampai, sampaikanlah dah nak balik asyikkan pok..pek..pok..pek..jer mulut dia,  
Mommy, bestlah tempat ni, banyak haiwan yang pelik2 adam tengok ada kat sini.
Pelik ke bendanya, ayam belanda jer pun. ekekeke.. sian anak aku, budak bandor katakan..


Landak 

Kemain jinak lagi burung ni. Best kan?!


 Eleeehh, stakat nak kasi makan burung, aku pun boleh..
Tak mencabar langsung




Ni baru betul2 mencabar.
Nampak tak? Tahap keberanian aku takat mane.. Muaahhahaaa
Macam aku cakap td boleh pegang, boleh rasa texture kulit dia..boleh main geletek2 perut dia..
Uuhuuuu... #gelinakmampos bila ingat balik, aku boleh rasa paru2 dia gerak2. Nasib baik dia tak merayap kat bahu aku, mau aku campak dia..

#eeeeeiiiiiiii...



 Kemain eksen lagi si kenet ni. Tak takut langsung.
Indah ni pencinta haiwan kalau korang nak tau.


Aktiviti ni paling best. Tangkap ikan longkang. Seronok giler. 
Aku ingat senang nak tangkap, rupanya susah giler.
Aku try, en. daddy try, mak aku try, adam & qaseh pun try. Si kenet pun tukang perati jer. Dia dah nak terjun kat dalam air tu. Hahahaa..
Dekat setengah jam duk kat situ, sekor ikan jer yg kitaorang dapat.
Ceh! Dah ar susah nak dapat, bukan boleh bawak balik pun. #doubleceh!

Tapi yang penting semua orang happy.

T___________T

Fish Feeding
Jangan risau, makanan ikan memang dorang sediakan. Takyah beli.

Ayam kat sini demok2. Goreng pun sedap. Yuuumm!


Stakat pose kat tepi rusa tu, kekton pun boleh. #libastudungkeneorangsebelah
 Ada gaya model majalah maskulin tak? Anyone?
ekekekeee..


Nengok kekton, cmni baru betul2 berani.
Hahahaaa.. Aku rasa ada kebenaran dari kata2 mak akulah.
Agaknya binatang2 kat sini dah di bagi ubat penenang..?
ekekekee.. yerlah kot.. elekk jer aku nengok dorang2 ni.
Hahahaaaa

Dah puas explore tempat ni. Time to go home
Loteh sudah.

Review dari aku:
Tempat ni memang best.. best..bestttt, bersih & tak panas.
Haiwan dia pun jinak.
Memang sesuai untuk seisi keluarga.


Ok, kekton nak chow dulu!











ok, bai.






2 comments:

  1. seronoknya awak.. macam teringin pulak.. tpi anak2 dah besar panjang ni, depa dah tak berapa berminat dah.. dulu2 je masuk zoo..bertahun sudah...

    ReplyDelete
  2. memang seronok kak yan.. ;) anak2 ada seronok kat sini, kalau dah busat macam anak2 kakyan rasanya mcm tak sesuai jer.. hehehe

    ReplyDelete