Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, November 21, 2011

Aceh Without Daddy...

Sedey sangat aku nengok aceh without daddy dia... 
Sayu hati aku bile dengar aceh nangis tak henti2 malam tadi..

Mana daddy mommy.. mana daddy...??
Nape daddy tak balik balik... adik nak daddy..

sampai tersedu sedu... daddy work adik.. after 6 seven days daddy balik..
aku tak bole cakap ngan dia esok daddy balik, nanti ditanye lagi & dipersoalkan lagi kata 
daddy balik mane daddy..

ermm...

malam tadi puas aku pujuk2 aceh.. jangan menangis.. 

adik nak cakap ngan daddy..

aku call LD, then bagi aceh cakap ngan daddy...


baru dengar suara daddy "Hello.."
dia dah melalakk...

tak dengar butir bicara dia..

Waaaa...wwaaaa.....dadddyyyyy...!!!
daddyyyyyy....... dadddyyyyyy.....
daaaddddyyyyy....... (tersedu..sedu..)
ape daddy tak alik alik...?
bile daddy nak alik..?
adik nak daaadddyyy....
adik nak daddyyyy... (sambil tersedu..)

LD try to pujuk acehhh..

nanti daddy balik..
adik tido ngan mommy ngan abang.. tau..!!
daddy pegi work..
nanti daddy balik... 7 days daddy balik tau..!!

aceh still menangis tak henti2..

uolzz know whatt..???

aku pun turut melelehhh gak.. tapi still cover jangan sampai anak2 nampak..!! Aku kene kuatt..!!

memang sedeyy..!!

yang si adam tergelak2 dia nengok adik dia nangis.. macam xde aper berlaku.. 
Adam dia dah besar & dia boleh paham yang daddy dia pegi work.. tapi sesekali dia menanye gak..

Daddy bile nak balik tanye Adam..(xde nangis2..)
7 days lagi.. nanti saturday daddy balik.. 

pas2 aku nengok Adam dok main ngan jari jari, dikiranya sampai tujuh.. sambil pegang phone..
LD still on the phone.. 

Daddy : Heloo..helooo.. Adammm

Adam : Yer...!! 

Daddy : nape diam.. 

Adam: xde aper.. 

(LD tak nampak  yg adam dok mengira jari2 dia bile daddy nak balik..)

aku tau adam dok cover yang dia pun tengah sedey.. tapi dia wat cm biasa jer..


Yang adik stilll.....


WWWWWAaaaaaAaAaaaaAAAAaaaa.......

sampai dia tertido...

dalam tido pun tersedu sedu...nangis...

ermmm..
I KNOW THAT SHE REALLY MISS HER DADDY VERY MUCHHH..!!

ermm....









Yang bebenor Ikhlas:
Aku Sedey...

No comments:

Post a Comment