Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, November 4, 2011

Salmon Khan Masuk Umah...

Apa kejadahnyer ko menyelemon di malam hari..?? tye aku pada diri sendiri... 
ermm.. kerana aku & family kelaparan & juga kerana salmon khan aku  itu telah diperap selama 2 hari..passal itulah aku kene menyelemon malam itu jugak..... uhhhuuu..

Ko bole?? balik balik keje kul 9.40 mlm terus masuk dapur terus masak..??!! 
Bole ko..?? sambil sambil masak basuh baju..bolehh..??
... kembang2 idung ^OO^.. itu cm gaya nak kene lempang bukannn..??
hhheee....
Okeyyy..okeyyy.. cm nie.. mak jemahh nak citer ngan kenkorang malam tadi mak jemah masak 
salmon khan versi yang 400 ribu 50 puluh 2 sa.. 

Punyelah sian mak jemah nengok salmon khan terkontang kanting kat dalam peti sejuk tu selama 2 hari..
& akhirnya malam tadi mak jemah bersepakat untuk memanaskan salmon khan itu kat atas grill pan..


Mak Jemah share skit rechepi mak jemah yang sonang baiitu..
Lada Hitam, Garam & Rosemarry (Kalu takde xyah letak..)

see...see... acara memanaskan badan oleh salmon khan...!!

jadi kambin malam tu mak jemah makan rumputt.. hhheee...
dalam pada nak tunggu salmon khan masak.. 
mak jemah boilkan tanaman mcm potato, tomato & baby carrots.. 
kalu kenkorang ada brocoli boilkan sekali lg sedap..

bile tanaman tu dh empuk.. mak jemah masuk dlm grill pans tadi & masakkan sekali lg ngan butter tapi jangan lame sangat.. kang lombekk...!!
 
  ok..ok.. lepas salmon khan & tanaman tu dah masak.. 
kenkorang boleh idang kat atas pinggan corelle... 
mak jemah xde pinggan corelle.. :( 
sape mau kasi mak jemah pinjam barang seketika.. uuhuuu tragis sungguhh..

cmgini rupe salmon khan atas pinggan..
**kasi enlarge sikit gambou nie..** 

^____________^



Kate makan makanan omputeh...
Bercandle light dinner bagailah ngan LD & anak2..

Sungguh Indah Moment itu... hhheeee
(*sebenarnye lampu down light kat dapur dh terbako x sempat nak gi beli.. 
tu yang bercandle light tu..)

hannnggggiiinn jer LD coz kene tutup kipas kang api padam.....  kaahhh kkahhhaaa....kahhhh

First time Salmon Khan masuk umah tuuuuu...!!!!


^__________________^



Yang Bebenor Ikhlas:
Salmon Khan

No comments:

Post a Comment