Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, May 22, 2012

GA Field Day @ Taman Botani Bukit Cherakah

 Hari yang amat dinantikan oleh Adam iaitu GA Field Day..
hari2 dok menanye kat aku skun bulan aper? lagi brape hari nak sport..? 
asyikkkkanlah dok menghitung hari, xcited nak bersukan.. ermmmmm...
tak kesahlah janji dia happy

Dalam itenary kene berkumpul & register anak pukul 7.30 pagi tapi wolzz sampai lewat sikit biasalahkan nak mengejut bebudak bangun awal pagi memang kesian.. ermm...
sampai2 sane rupenye ramai lagi parents baru sampai.. nasib baik... heeiikkk..heeeiikk..

Nie team Adam. Rumah Merah Shahbandar

seronok sangat dia aku nengok, dapat jumpe kenkawan..

mommy..mommy... nielah Ilwin.  
Kalau kat umah si adam asyikkan berciter pasal si ilwin jer.
 Ilwin potong rambut cmginilah, ilwin dok kat sinilah..bla..blaa...bla...

 yang sorang lg nie aku tak ingat name dia, sori yer dik, ahkak lupe 
#ahkak..?? puuiiiiii...

Semangat!! Go Red!! Go Red!! Go Shahbandar Go!!
heeee... Nie teacher suzie, guru class adam.. 
siap ko adam! mak ko nak interbiue teacher pas nie...

geram aku ngan budak nie, puas aku paksa2 dia duduk cm bebudak lain..
takuttt suar kotor katenye.. hekelehhhh.. #menci aku

acara pembukaan bacaan doa & tarian

Ramai betul student GA nie.
 Time nie, cuaca memang panas. Sian aku nengok bebudak nie, blom main dah berpeluh2 sakan... #bechak tiak tau... auuuwwwww

budak dorang nie, aku nengok asyik kan bergosip jer.. heeee..
pasang strategi dengan harapan dapat duk 1 group... ahhaaa..

tapi.......

akhirnye terpisah jua.. Time nie adam dh terblur kejap, coz team dia semuanye gegurl.. #muaaahhaaaaa... pastu semuanye chenonet chenonet.. dia yang paling tinggi.. 
#muaaahhhhaaaa..memang nampak bebenor mukenye blur.. ahhaaaa... siannnn... 

First Group ~ memulakan pertandingan bawa bola pingpong menggunakan sudu

 Salah seorang team (adam) merah.. chumelll giler...chenonet jer aku nengok..!!
 ahhaaa....

maknye pun, agak2lah. Dah tau, anak tu nak berseport, rantai tu takyah lah pakai.. tak sesuai. Takut tersangkut leher, 1 hallah pulak...

nie anak jiran aku, Dora.. ermmm berjaya gak dia bawak bola tu hingga ke garisan penamat..
Tahniah!!


cayalahhh!!! group adam mendahului permainan ini.. hhuuuyyeaaaa!!!
mak ko yang terkinja2 time nie... muaaahahahaaaa...xcited ko!


Lepas menang game bawa bola pingpong, main game cari gula2 dalam tepung. 
Tapi game nie, tak bole pakai tangan. So, kene tiup tepung tu sampai jumpe gula2..

 semangat!

Game nie group Adam kalah.. ermm.. takpelah.. 
Adat permainan ada menang ada kalah..


at least dia berusaha untuk menang!!!
Congratz Adam!!!!!



Lepas acara mengambil hadiah, pihak penganjur ada menyediakan beberapa aktiviti untuk disertai oleh anak2..

Antaranya

Basuh baju / kemas katil

 menyapu sampah / basuh pinggan

bagus gak xtiviti cmgini ^_^ 
lepas nie......
adaaaaammm, ambik penyapu, sapu sampahh...
Adammmmmm..... pinggan dh susun? baju kat toilet tu dh basuh ker blom??


T___________T


senanglah aku pasni, takyah berbibikx!! ngehhhh..ngehhhhhh


lepas wat xtiviti tu, dia ada pertandingan melukis sempena Hari Ibu.
so, time nie, aku dh malas nak menunggu, COMPEM takkan menang kan??.. 
so, aku suh dia siapkan jer dia nyer drawing, then terus kitaorang choww!!

giler panassss time nie!!! dah start nak sakit kepala...



 sebelum balik si adam, sempat lagi menunjukkan kat aku 'aweks' yang di minat kat school 




^_____________^



nak gak aku menengok cmner ker rupenye bakal menantu aku tu..



-



-



-



-



-



-



-



-

-



-



-

bule tahan gak taste ko yer dam...

-



-



-



-



-

-

-

chumel jer mommy nengok dari jauh

-


-



-



-


-
pandai anak aku memilih...

-


-



-



-



-



-

-


 

*_*  

i like!




No comments:

Post a Comment