Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, October 20, 2010

Konsep Suka Suki Hatiku.. Ada Aku Kesah..??!!

Sebenarnyer aku dah tau nak citer aper.. tp memandangan mate aku nie liat lah plak nak tido ..... Kali ni aku letaklah citer pasal umah aku.... Tapiiiii untuk pengetahuan korang.. tujuan aku letak gambo umah aku nie bukan mengembang ngembangkan idung aku nieee.... tapi sekadar berkongsi idea.... manalah tau korang boleh bagi idea kat aku untuk mengMAKE OVER umah aku niee... tp bukan OVER BAJET kay..!!!

ermmmm.... First skali aku nak perkenalkan korang umah aku yang terletak di Bayu, Subang Bestari, Shah Alam. Aku beli dalam 2 tahun lepas dan siapnyer bulan 4 tahn lepas & aku mendiami rumah nie Awal tahun ini..  Setelah hampir setahun aku dudok umah niee... Alhamdulillah.. baru skarang nielah rumah kitaorang nie boleh dikategorikan sebagai RUMAH PENGINAPAN kalau tak dulu bile orang datang KOSONGGG jer... macam RUMAH TOMPANGAN.. itupun setelah hampir setahun gak kitaorang mencari idea tentang KONSEP rumah ini..... Nak tau tak aper konsep rumah aku nieee...???!!!

-

-

-


-


-

-

Rumah kitaorang nie berkonsepkan..  
SUKA SUKI HATIKU.... ADO AKU KESAHHHH!!! 
heeehhhheeee....panjanglah plak konsepnyerkan...??!!



Ok kiter mulakan dengan Best Area dimata aku.. Aku SUKAAAA...!!!


 Area nielah aku paling suka nengok 
coz ada frame aku with En. Atoy, Qase & Adam.. 
Aku saje susun cmtu coz tgh plan nak tambah lagi satu.... FRAME lahhhh..!!!!


 Mesti korang kate " Gelap ar gambar nie..xnampak...Nak nampak datang umah..!! hee...hheee.. 
Aku memang saje kasi gelap nanti korang xnampak effect lampu tu...
Nie guest area..aku saje separatekan TV area ngan guest area...Aku xnak bile orang dtg nanti bebduak pun sibuk lalulalang dpn tetamu nk tengok TV. TV area aku tak ambik gambarnyer lagiii......tungguuuu...!!!!!

Dinning Area
This is my dinning area.. very simple..tetiba omputih lak... 
Nilah tempat aku mengketedarah tak hinggat...tempat borak borak ngan En. Atoy... tempat menegok peragai anak anak aku coz setiap kali kitaorang makan dorang mesti naik atas meje..
p/s: untuk sahabatku bernama 'F'... yang hang dok ckp pasal anak aku atas meja tu.... baru aku nengok balik gambar dia... tu airrrlllahhhhh sengalll kan dia tegah minum....hhheeee.....hheee....
Mesti korang tanye.. 'KITCHEN nyer maner...ahhhhhhhh!!! adalahhh kat umah aku..haaaa...tunnngggguuuuuuu...!!!

 Tangga Area
 Kat tanggan ni pulak aku letakkan frame gambar aku, En. Atoy & anak anak
coz tempat ni hari hari lalukan.. teringat balik kenangan gambar tu....touchinnngggg...!!!


Play Room aka Adam's Room
Bilik Adam nie buat sementara waktu aku jadikan tempat Play Room untuk anak anak aku main atau anak sesaper jerlah kalau berkunjung kat umah aku.. Yang penting tak bersepah sampai ke luar...
Mainlah puas puas...

 Stiker nie aku beli kat flea markert Amcorp Mall.. 
dah banyak jual dah skarang nie..mcam mcam design ada..


Qaseh's Room
 Bilik nie aku jadikan bilik Qaseh coz bilik nie setentang dgn bilik aku.... Bilik anak pompuan biar dekat ngan bilik mak bapaknyer.. Korang nak tye yang mane satu..??.. oklah aku jawapkan.. yang color biru + white tu khemah anak anak aku.. bile malam jer aku terpaksa ngangkut khemah tu masuk bilik aku coz dorang nak tido dalam khemah.. yang warna merah tu plak.. bola yer adik adikk.. jgn ko tye plak saper pye???!!!..PPPPaaannnggggGGGG!!! jawapannyer..!!! coz start hari dibeli sampai ke hari gambar ini diambil disitulah diamnyer bola itu...ngerti kamu??!!

 Tak lengkap plak kalu bilik anak pompuan xder cermin... cermin ngan perempuan tidak dapat dipisahkan lagi.. Ahhhaaa ada plak nak tye aper benda yg dalam cermin tu.... Tu tempat dudok dudoklar.. biasanyer kalau mak aku datang dia akan menjahit disitu..

Hall Atas

 Hall atas nie tempat aku ngan family melepak nengok tv waktu malam..
Sila abaikan tilam disebalh kerusi itu ok!


 Lemari aka Robok (walk in wardrobe)
Dalam lemari nielah tempat aku main nyorok nyorok ngan En. Atoy...aaahhhaaaa... muntah darahhh uwwweeekkk.. lemari ni multi fuction.. dia bole dijadikan tempat ko tukar baju.. tempat ko nyimpan barang, tempat ko main nyorok nyorok.. dan paling penting kalau boleh simpan bannnyakkkkk baranggg.. heee.. korang pun boleh masukkkk kay...

This one is my dressing table... aku suka gak tempat nie.. sebab kuar jer bilik air.. terus boleh ngadap cermin.. bawah tu tempat simpan towel... Aku tolong jawapkan.. kenape dia gelap... Koranggg xnampak ker LILIN tu.... ahhhhaaaa...hhhaaaaa ROMANTIGEDIKSSSZZ... namanyer...buat aper pasang lampu kalau dh ada lilin... heeeee.....heeeeee.......


Dan akhirrrrrrr sekali tempat hamba & family beradu....
 
-
-


-


-


-


-


-


-


-


-


-
 
-
 
 
-
-


-


-

-



Alhamdulillah.... walaupun bilik ini tak secantik mane.. 
namun aku tetap bersyukur aku & family ada tempat berlindungggg.. Alhamdulillahh... 
Thank You Allah....

Salammm.....


4 comments:

  1. Wahhh...tantek umah ko. (pujian ikhlas mengharapkan BBQ apabila dtg). Alhamdulillah...tumpang bangga as frend. tantekk banget....Nanti kalau singgah nak amik gambo byk2.... (tak maluuuuu.......)

    ReplyDelete
  2. ahhhhaaa... Thanksss yan.. BBQ..???!! apertu.. xtaulah... xpenah dengar pn perkataan tu..heeee....heeee.... Singgah jangantak singgahhhh.....

    ReplyDelete
  3. cantik arr umah u aida....sume part i sukey banget...yg almari tu paling i sukey sekali bila u kata leh wat tmpt tukar baju ngan main nyorok2....besar x hingat tu...esok kasi bukak pintu tu ye...agak2 leh main nyorok2 je ke...main lain leh x?kekke...maklum arr...kekadang nak gak tukar2 kawasan...hehhe...apalgi dah ada ank2 ni...kena arr sorok2 ckit.......

    ReplyDelete
  4. salam..santiknyer rumah.. cop nak tanya ni..umah yang atap die warna biru tu ker.. tepi d'sara tom yam... umah atap biru tuh umah idaman hamba...tp sayang dh habis jual..xdeke org nak sewakan..kempunan nak duk situ??

    suka giler dgn umah u nih... huhu... take care!!

    ReplyDelete