Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, October 27, 2010

KONSEP SUKA SUKI HATIKU , ADA AKU KESAH.. Part 2

heee...hheee sambungan pic rumah yang tertangguh aritu... hheee...

Ruang tamu umah aku.. tempat  melepakz..
Item: Hall Area  Design By : Aida & Atoy

Korang nak tau tak, asal usul kopi table depan sofa tu.. ahhh.... ni nak citer nie.. Asalnye laki aku rembat dr opis dia. meja tu dorang buat tempat letak pokok krismas.. pastu dorang nak buang.. aperlagi lagi aku rembat, sayang beb..! santik lak tu.. Asalnyer color putih, tp ayahanda aku terlebih cretive catkan meja tu color cokelat.. senang tak kotor.. asalnye meja tu xde roda,  pastu diletakkan roda.. perghh..so meja tu boleh di tolak kesan kemari KORANG ADO..?!!! limited editions kay!! heee..hheeee... barulah aku tau mana datangnyer seni dalam darah aku nie....heeee...hheeee

 Ni plak Dry Kitchen... tempat aku mengasah bakat masak.. heee.. yoyo ooo jer...!!
Item: Shoe CabinetDry Kitchen  Design By : Aida 

 Ok.. pic ni khas untuk blogger bernama Khay  & blogger2 yang lain, yang nak tau cmner ruper walking wardrobe.. Muat tak Khay.. berehemmm..ehemmm...dalam lemari tu... heeee...hheee.. So, khay xder utang tau..!!!
Item: Walking Wardrobe  Design By : Aida


This one is my shoe cabinet.. 
memang aku suruh buat fullhigh senang nak isi banyak kasut & letak barang barang...
Item: Shoe Cabinet  Design By : Aida

Dan inilah rumah aku & Family berteduh dari hujan & panas....

-

-


-

-

-

-

-

-


-


-


 



ALHAMDULILLAH......





8 comments:

  1. wah...projek juta2! masyukkk
    soalannyer : ko dah tukar kete ker?

    ReplyDelete
  2. tuan blog, nak tanye buat kabinet dapur, grill,plaster syiling tu dgn kat comp apa yer?...boleh bagi contact no tak?...cantik la...hihihi.. coz saya pon ada beli apartment kat Seri Kejora tu..blekang umah bayu...skrg nie nak servey2 kontractor sblm dpt kunc.. tq..

    ReplyDelete
  3. Yan: projek juta2 hanggukk..!! Alhamdulillah rezeki anak2 aku..
    Jawapannyer: Iyea, Tp kenari masih lgi bertahta dihati... heee...hhheee

    Kepada Anonymous, TQ coz sudi singgah kat blog saya nie.. Ok, contraktor semua lain2..

    Grill contractor cina
    - Saya dh survey banyak kontraktor, tp saya rase arge dia paling murah.. contact nti saya bagi.

    Plaster syiling
    saya panggil indon yang buat rumah jer buat, coz dapat murah skit, tp.. sy tak recomend contraktor saya nie, coz keje dia kene tunggu.. Saya nie cerewet skit coz, kite yang ngadam benda2 nie ari2kan.. alang-alang buat biar kemas..

    Kabinet, walking wardrobe, wardrobe anak (bilik No. 3), TV Cabinet, Shoes Cabinet - contractor Melayu
    Yang contraktor nie memag saya recomend, dia punye finishing tu memang OK SANGAT.. Keje dia kemas.. & paling penting services after sales tu ada.. Kalau kengkawan saya tye memg saya recomend dia..
    Wardrobe untuk bilik No. 2 saya suruh cina yang buat - arge dia memg murah, tp.. finishing out!, pastu saya suruh dia buat fullhigh, mmg dia buat tp dia curik ruang yang ada.... memg frust giler..

    (No. Tipon xder kat saya skarang nie, nti saya akan bgtau..ok!)

    Thanks!

    ReplyDelete
  4. kalu mcm tu boleh bagi grill dgn kabinet dapur nye no tipon...terima kasih..:)

    ReplyDelete
  5. wahhhhh... santeknye umah... kretip sungguh tuan umah tu ye... nak tumpang lepak2 kat sini ek... cuci mata maaaaaaaa....

    ReplyDelete
  6. Salam,
    No. Tipon Untuk Kontaktor tu : 0182707066 (Sani)
    Name sape yer?! Nak gak tau.. heee...hheee

    Normie:
    silalaaahhhh... boleh kongsi idea..heee...hheee..

    ReplyDelete
  7. hehehe...nama saya ida, baru je add awak kat FB..tq yer coz accept saya Ida Masudi..terima kasih bagi no tepon org kabinet tu...:)

    ReplyDelete
  8. hi..i salu kat area umah u.. oh u puny aumah yg atap merah yer..anyway i ngidam sgt umah bayu yang atap biru tuh.. belakang umah u tuh.. tp syg dh sold out.. org nak bg sewa pun xde.. huhu sampai arini ngidam umah tuh...

    btw ..nice house!!!

    ReplyDelete