Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Thursday, November 4, 2010

Mane yer nak pg bercuti....

Salammm uolzz.... dh braper hari tak interprem.. biasalah mak sibuk nyah.. nak menetek melayan anak.. nak layan somi.. dengan status wanita berkerjaya nie.. masa untuk mengupdate blog agak terbatas gak..!! heee...heee... 

MANE AKU NAK PEGI BERCOTI YER..???!!!

sebenarnyer banyak nar plan dalam kepala hotak aku nie... nak bawak anak pegi bercoti coti satu Malaysia.. wwaaaahhhh hebatttt bunyi nyer... skali bos aku tye.. KO CUTI ADA LAGI KER..... kwangggg..kwanggg...kwangggg.... sendiri mau hinggat lar yer adik2....

Aku bukan aper sian ngan anak aku Adam, masa aku peknen kan Qaseh dia sibok nak ajak aku naik flight.. tp masa tu mak kan mabok mabokk hayam.. manje katenyer.. tak dapatlah nak membawanyer pg.. lagi pun time tu ongkosnyer pn enggak brapa nak ada..... paham2 jerlah... 

Lepas bersalinkan Qaseh, dia tye lagi.. mommy..mommy.. adam nak naik aeroplane... mommy ada duit tak.??. siankan bunyinyer?? tp memang time tu Qaseh kecik lagi.. susah nak usung kesana kemari.. So, jawapan aku pada ketika itu Sabar yer dammm, tgu adik besar sikit baru kite boleh pg.. ok.. nasib baiklah, walaupun dia kecik lagi baru 2 tahun ketika itu amat memahami situasi mak apak dia.. uhhhuuu... terharu.... Tp bile adik dia dah besau dia mintak lagi.. tp soalan dia cmnie... mommy..mommy..mommy dah ada duit ker..?mommy dah gaji ker..?bos mommy dah bagi duit..? kalau dah boleh kite pg naik aeroplane bawak adik, adik dah besar.. aku..... hanya terkedu seketika... sian anak aku.... sampai umur dia 3 tahun pun aku tak bawak dia lagi, qaseh pun dah besar.. dah rumah aku berdeekatan dengan airport setiap kali kapal torabang lalu.. dia tye.. soalan yang sama..uuhuuuuu... sampai aku tak terjawab...wwwaaaaa..(mama juana mintak tolong sponser..kwannggg...kwaaangg...kwannngggg!!!)



tak sabar rasenyer nak bawak adam naik flight.. cmner ar agaknyer keterujaan dia...eerrrmmmm... tak dapat nak membayangkan....


Langkawi - salah satu destinasi pilihan somiku....entah aper yang dia berkenan sgt nak ngangkut bawak kami kat Langkawi. Bukan aper Langkawi aku dah penah pg banyak kali.. carilah tempat lain plak.. tapi sebagai isteri mithali kene ikut ckp somi.. kang.. bye..byeee... (kene tinggal baru tau..) tp nak pgnyer tak tau biler.. plaaannnnn jer.. heee....hhheeee......



Port Dickson - balik-balik port dickson...kalu bercuti ngan mak port dickson, kalau bercoti ngan belah mertua port dickson... kalau bercoti sendiri pun port dickson... menci mak.. uwwwwaaaaa..!!



Universal studio - kalau yang ini mak sikittttttttt pn tak membantah....teringin sangat nak bawak anak-anak pegi sini (alasannnn..)
.... mama juana.... kalau nak pg jgan lupe kitaorang yer.. uhhhuuuu..uuhuuu....... nak itooottttt.... (kate adam kepada mama..)

2 comments:

  1. Luvelymummy,
    banyak betul ko mention nama akak dalam entry ko ya..he..he..

    bagitau adam, mama ok jer kalau sponsor flight, tapi untuk Qaseh je lah. hua..hua..hua...

    ReplyDelete
  2. Salam luvelymummy,

    sekarang kan Airasia ada package sero fare.. jelajah lah..

    ReplyDelete