Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, October 28, 2011

AKu Yang Demam..

Salam.. uolzz.. 
Arini dah masuk hari ke 2 mak tak brape nak felling wellness.. idong sumbat mata pedih.. pening pale.. mcm2 lglah... Dah lame tak demam nie.. ermm.. I hate DEMAM so Much.. 
because of my mc was finis already.. mmuuuaauauahhhhh... hambik ko org putih..

Disebabkan demam,  aku teringin nak makan mee hoon sop kat Gulam Mee area Kota Damansara.. 
Mee hoon sop kat situ memang sodap kat tekak aku tak taulah orang laen kan??.. 
kalu nak try bolelah survey kat website dia..

 So aku pon ngoder food nie..

 Orang demam kene makan benda yang panas2 cmgini... SETUJU..??

 Orang demam kene minum air kelapa untuk sejukkan badan... SETUJU...??


Pastu mase nak balik ada satu kejadian yg memalukan & telakar  terjadi.. 

uolzz guess watt??

sayup2 jer aku dengar suara Adam.. 

Adam: MOMMY..Tengok nie..!! Tengok niee...??

Aku pun toleh ler.. 

uolzz tau tak aper yg sedang Adam lakukan..??

dia berdiri di tengah2 screen tv yang besau gabak tu main bayang2 sendiri, sedang orang ramai tengah ralit tengok Berita TV3...pergghhh menyirapp darahh aku time tu..  Dia plak cm tak de aper2 yang berlaku terjerit2 panggil aku 

Adam: MOMMY.. MOMMY Tengokkkk nie...!!

So.. Uollz know what?? 

aku terus nyorok blakang tiang.. sambil tangan aku melambai2 dia suruh dtg kat aku..  
sambil angkat2 kening dia tunjuk bebayang dia kat screen tu.. 

So?? dia ingat aku sangat sukelah aper yg telah dia lakukan..??kan..?? ermmm...

Pastu dia cm tak puas hati jer coz bayang2 tu kecik benor.. aku ingat dia nak pg kat aku.. 
rupenyer dia beralih sikit pegi ke depan projector tu.. 

Theennnnnn...... 

Adam: Waaahhhh..!!! besarrnyer bayang2.. 

sambil terkekekk..kekekk dia gelakk.. 
Langsung dorang2 tak boleh nengok berita coz Adam dh block gambar tu.. iiishhhhhhkk.... 

Mommy: ADAMMMMMMM...!!!!

Ikan keekek mak iloii ilooiilah...!!!

OoOOO sungguh indah detik itu yer....Adammm..

Ko taktau mak ko rase mcm nak masuk dalam tiang tu.. MALUUUUU....!!!!! 
tapi aku pun nak tergelak gaklah tp terpaksa cover the line time tu... MALUUU SIIOOTT..!!

Aku terus suruh LD tarik dia ajak balik. Otw nk ke kereta trus aku brain wash dia tak sempat masuk keter..  Aku bgtau dia aper yg dia buat td tu salahh..  

Adam: KENAPA?? 

Mommy: kacau orang tengok TV..  orang tak boleh tengok TV sebab ada bayang Adam.. 

Pastu uolzz tau tak dia tanyer aku 

Adam: BAYANG2 TU APER MOMMY..??

ishhkkk.. yg budak nie... yang ko dok ralit main td tu aper..

Mommy: BAYANG2 TU SHADOW..!! 

jawaban aku yg sengal adakalanyer.. hiikkk..

Adam: OOOOOoooo....

Lor.. BAYANG2 tak paham SHADOW paham plak budak nie...

hhiikkkk...hiikkkk....


 bertambah demammmm aku malam td ngan perangai dia.. !! ermmm....


So, arini aku dh feel better, but still demam.. then i've to go to work as usual..!!


Orang demam kene naik moto arini.. SETUJU..???
Aku jawab: TAK SETUJU....





Yang bebenor ikhlas
Aku yang DEMAM..

2 comments:

  1. luvelymummy,
    dah sihat ka? get well soon.

    ReplyDelete
  2. kak gebu, blom nak sehat sgt pon.. uhuuhhkkk..!!

    Thanks kak gebu..!

    ReplyDelete