Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, October 17, 2011

Resepi Bread Butter Puding

ehemm..eheemmm.. MAK IN THE HOUSEZZZ..!!

Skunk nie kemain membuak2 mood update belog.. heee..heee... lebih2 lg semenjak dah pandai hapdate belog pakai BB nie..kemana sahaja, tgh nonton, nak tido & even tengah berrrkk**.. pun bole hapdate belog.. heee... tp yg tu mak tak penah try lg.. dok menung2 tu kot2 time tu byk idea plak yg dtg kan??!!...
wwaakakaka....!! terasa semakin mudahhh kehidupan aku skunk ni krana diri ku begitu berharga... !! statement cm nak kene tempeleng jerkkkk kan..?? kan..??
 Ahhhaaaa......

Arini mak nak share ngan u..u..uolzz resepi bread butter puding yg telah mak usahakan secara gigihnyer pada hari sabtu lepas...
 
ooppss lupe lak nak snap pic telur.. 
takkan telur pn uolz xtau cmner bentuknyer kan??kan??

Antara bahan2 yang diperlukan:
1. Gula 3/4 cawan 
2. Kismis 2-3 kotak
3. Roti 10-11 keping
4. Butter pakai half saje
5. Susu 3 cawan kopi
6. Esen Vanilla 2 sudu teh
7. Telur 6 biji

that's all

Cara2 nak buat..
Mula2 kasi tostkan roti satu persatu.. kalau uolz takder toster bole pakai kuali sudah.. agak2 dah garing skit angkat letak tepi.. JANGAN!! sampai itam legam sudah agak2 ikut color kulit uolzz.. ohkey.. 

Lepas dah tostkan tu, carikx2 kan roti tu HARUS!! (mode time ni uolzz tgh marah or tgh putus cinta.. carikkan roti cm rase hati uolz dicarik2 & dirobek2) kemudian roti tu letak dalam loyang & di taburkan Semanis Kismis ituuu.. Then cairkan half butter dalam oven (mode time nie secair hati uolzz bile boipren or mr laki dah rujuk balik) ahhhaaa... then tuangkan butter td (Mode: dengan penuh kasih sayang) dalam loyang tadi.. ohhhkeyy!!



Then pastikan uolzz masukkan telur hayam 6 biji.. heee..hhheee.. ishhkk..!! kang kalau mak tak sebut telur hayam kang uolzz masukkan telur itik or dinasour plak kan..??kan?? ermm.. then masukkan gula 3/4, esen vanilla 2 sudu teh tau...then kacauuuuuu... sampai dia sebati baru letak susu 3 cawan... then kacau balikk.. dh agak2 sebati.. Tonggengkan didalam bekas roti ngan kismis td.. agak2 nampak tenggelam.. agak2 cmgini rughpa..

 Biarkan roti tu kembang & sebati jap.. dlm 6 minit..

After that, boleh terus masuk dalam oven.. bukan uolzz masuk yer.. puding tu kasi masuk..!! heeiikk..heeiikk..

Mak pakai oven Butterfly jer... Mak tak mampu nk beli oven yg melekap kat lemari tu.. 
uuhhhuu..nak taknak mak pakai gaklah oven *sambil kesat2 air mata.*


it's take 1 1/2 hour untuk dia masak ranum cmgini..

ermmm.....
-

-

-

-

-

-

-
menarikxx bukan..??
-

-

-

-

-

-
WAJIB dihidang dengan penuh kasih sayang...
-

-

-

-

-

-

-
kasi close up sikit....!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SELAMAT MENCUBA..!!




Yang bebenor Ikhlas:
AKU SEPARUH MAHIR TUKANG MASAK..

No comments:

Post a Comment